Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-09-24 14:34:00

Komáromi: a járványt nem az intenzíven és a lélegeztetőgépeken kell kezelni

A DK egészségpolitikusa szerint a járványügyi adatok növekedésének dinamikája félelmetes, viszont, mint fogalmazott, a járványkezelésben kimaradt 2-3 hónap, ami alatt felerősödtek az oltásellenes hangok is, az emberek pedig elvesztették érzékenységüket a témával kapcsolatban.

Komáromi Zoltán az ATV Start című műsorában arról beszélt: bár jelenleg feleannyi új beteg van, mint tavaly ilyenkor, de kevesebbet tesztelünk, napi 10-12 ezer teszt pedig szinte semmit nem ér, ha járványügyi szempontból nézzük. A deltavariáns azért sokkal rosszabb, mint az eredeti, vuhani vírus, mert itt már 3-4-szer annyi vírust ürít egy fertőzött, vagyis 3-4-szer több embert képes megfertőzni.

A háziorvos szerint a járványügyi adatok növekedésének dinamikája félelmetes, például a lélegeztetőgépen lévő betegek száma meredeken megy felfelé. "A járványt nem az intenzíven és a lélegeztetőgépeken kell kezelni" - hangsúlyozta.

A járványügyi intézkedéseknek van egy rendszere, ha egy ország komolyan veszi a járványt, akkor folyamatosan komolyan veszi, és olyan információkat ad, hogy mindenkiben erősödik a tudat, hogy vigyázni kell - mondja Komáromi. Szerinte azonban Magyarországon 2-3 hónap kimaradt, ezalatt pedig felerősödtek az oltásellenes hangok, egyre többen vannak a "megmagyarázóemberek", a lakosság pedig elvesztette érzékenységét a járvánnyal szemben.

Amikor már valaki kórházba kerül, hiába ijed meg, ez ott kéne megfogni, hogy maszkot viselünk, és óvatosak vagyunk - figyelmeztetett a politikus.

Arra a kérdésre, hogy kormányváltás esetén mik lennének a legfontosabb egészségügyi intézkedések, Komáromai Zoltán azt válaszolta: vissza kellene csinálni azt a "nagyvonalú gesztust", amivel Magyarország kormánya lemondott a jövő évi Pfizer-vakcinák megigényléséről, főleg, mert elképzelhető, hogy hamarosan kijön a booster, vagyis az emlékeztető oltás, ami nagyobb védettséget ad azoknak, akik harmadik oltásként kapják meg.

Emellett el kell kezdeni információkat nyilvánosságra hozni, például azt, hogy aki be van oltva, mennyivel védettebb, vagy hogy hány oltatlan és oltott kerül kórházba - sorolta a DK politikusa.

atv.hu​

Koronavírus: folyamatosan romlanak a hazai járványügyi adatok

 

Ajánlom

További belföldi híreink