Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-09-24 13:17:00

Karácsony szerint nem lehet ellenzéki jelölt a botrányba keveredett ózdi alpolgármester

A főpolgármester Ujhelyi István, MSZP-s EP képviselő Heti Kettes Ujhelyivel című műsorában mondta el a véleményét az ügyről.

Mint már ismert: szerkesztőségünk birtokába jutott egy fénykép az ózdi alpolgármesterről, melyen Farkas Péter Barnabás karlendítésre emlékeztető mozdulatot tesz. A jobbikus politikus megkeresésünkre azt írta: a kép nem náci karlendítést, hanem integetést ábrázol.

Karácsony Gergely az Ujhelyivel folytatott beszélgetés során világossá tette, hogy Farkas Péter Barnabás – aki jelenleg még a DK támogatását is élvezi – „nem lehet ellenzéki jelölt”, ez a magatartás ugyanis „nem fér bele” az ellenzéki együttműködés közös alapértékeibe.

Egy szemtanú szerint náci karlendítés volt az ózdi jobbikos alpolgármester képén

 A főpolgármester egyébként azt is világossá tette, hogy nem támogatja a NER „kifogásolható”, kétharmados jogszabályainak feles törvénnyel történő megváltoztatását. Szerinte ez a „hűbelebalázs jogászkodás” nem az európai út és nem segíti a korszakváltást. „Önmagában attól, hogy megnyertük a választást, még nem leszünk különbek Orbán Viktornál. Akkor leszünk különbek, ha különb döntéseket hozunk” - fogalmazott.

A miniszterelnök-jelölt kijelentette továbbá, hogy ha ő alakíthat kormányt jövőre, akkor egyik első intézkedéseként Magyarország csatlakozik majd az Európai Ügyészséghez és lehívja a teljes uniós helyreállítási alapot. Nem csak az Orbán-kormány által megigényelt – de jogállami problémák miatt eddig még meg nem kapott – vissza nem térítendő támogatást.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink