Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-09-22 20:22:00

Tóth Csaba arra kéri Fekete-Győrt: próbálja rábeszélni Hadházyt, hogy tisztességesen kampányoljon

Az MSZP országgyűlési képviselője ellen etikai vizsgálatot indított Jakab Péter az előválasztási bizottságnál, miután Hadházy Ákos azzal vádolta meg Tóth Csabát, hogy százmilliókat titkolt el vagyonnyilatkozatában. Tóth szerinte azonban olyan vagyonelemeket kerestek rajta, ami nem is az ő tulajdona.

Az ATV Egyenes beszéd című műsorában először arról beszélt: az előválasztásnak óriási sikere van, és egyébként ennek az a célja, hogy minden körzetben megtalálják a jelöltet, aki le tudja győzni tavasszal a Fidesz jelöltjét. Hozzátette, hogy neki ez Zuglóban már kétszer sikerült, ugyanakkor úgy látja: a másik jelöltnek, Hadházy Ákosnak talán nem is a kormányváltás az elsődleges célja, hanem az, hogy őt, Tóth Csabát legyőzze.

Korábban Hadházy azzal vádolta meg a szocialista képviselőt, hogy százmilliókat titkolt el a vagyonnyilatkozatában, ez alapján indított nem sokkal később Jakab Péter etikai vizsgálatot az előválasztási bizottságnál. Jakab beadványát elutasították, Tóth pedig hangsúlyozta: az ő vagyonnyilatkozata teljesen transzparens, ezt minden évben benyújtotta, most egy olyan vagyonelemet kerestek rajta, ami nem is az ő tulajdona, hanem egy alapítványé, amihez neki nincs köze. Egyik cégüknek van rajta jelzáloga, de már kilenc éve, az nem az ő vagyona, ha a cég érvényesíti is a jogait, akkor sem az ő magánvagyona lesz, és nem kell a vagyonnyilatkozatban feltüntetni – fejtette ki.

Tóth Csaba úgy fogalmazott: szerinte az a legnagyobb baj, hogy egy „tisztességtelen eszközökkel lefolytatott kampány részesei vagyunk”, mióta a Momentum bejelentette, hogy Hadházyt indítja Zuglóban. Az MSZP képviselője arra kérte Fekete-Győr Andrást, hogy próbálja meg rábeszélni Hadházy Ákost, hogy tisztességesen kampányoljon.

Az etikai bizottság nem találta megalapozottnak Hadházy vádjait

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink