Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-09-23 05:44:00

A Jobbik alelnöke későbbre tenné a stílusvitákat

Jakab Péter kemény kijelentéseket tett kedden a parlamentben, ami ellen többen is felszólaltak. Z. Kárpát Dániel először megnyerné a választásokat, utána beszélné meg a nézeteltéréseket. Szerinte a felszólalásának pont az volt a lényege, hogy Orbán Viktor fejezze be az uszítást.

Kedden tárgyaltak a veszélyhelyzet meghosszabbításáról a Parlamentben, bár ezt többen ellenezték, mint például Arató Gergely, aki szerint semmilyen járványügyi oka nincs a hosszabbításnak. Ezen kívül Lukács László György és Dúró Dóra is felszólalt a kormány és az intézkedései ellen. Orbán Viktor a hétfői felszólalásában elmondta, hogy az oltás kérdése személyes felelősség.

Jakab Péter Orbán Viktorhoz intézett kijelentése még a Budapest Pride-ot is felháborította, közleményben szólították fel a miniszterelnök-jelöltet, hogy ne relativizálja a szexuális zaklatást és a homoszexuálisok elleni vicceket.

Ez még belefér egy rendszerváltás ígéretébe?

Jakab felszólalásának pont az volt a lényege, hogy Orbán Viktor fejezze be az uszítást szexuális vagy bármilyen kisebbségekkel szemben, mert a saját gyűlöletpolitikájának az áldozatává válhat – mondta Z. Kárpát Dániel az ATV Start című műsorában.

Arra a felvetésre, hogy Jakab Péter is aláírta a közös ellenzék értéknyilatkozatot, amiben az emberi méltóság mindenekelőtt áll és elutasítja a gyűlölet propagandát, ennek ellenére mégis megenged magának ilyen vicceket, a Jobbik alelnöke Jakab jólét-politikai programját hozta fel, valamint a munkaügyi biztos intézményét, viszont a kérdésre való visszaterelés után úgy fogalmazott, hogy: „engedtessék meg nekünk, hogy ne tudjunk hátradőlve végighallgatni olyan hazugság-cunamis állításokat, amelyek tudjuk, hogy tönkreteszik a hazánkat”.

Felmerült a kérdés, hogy ha valakinek ez sok, akkor annak mit üzennének. Az alelnök szerint egy alapdöntést kell meghozni, hogy Orbán Viktor gyűlöletpolitikáját akarják látni vagy egy olyan miniszterelnököt szeretnének, aki megmozgatja a vidék Magyarországát is, utalt Jakab Péter személyére.

A stílusvitákat későbbre tenné Z. Kárpát, először a választásokat nyerné meg, csak utána beszélné meg ezeket a nézetkülönbségeket.

Ki ígér jobbat?

Ha összehasonlítjuk a kormány ígéreteit a Jobbikéval, akkor komoly különbségeket tapasztalhatunk, például a vidék kapcsán a Fidesz arról beszélt, hogy kinél mennyi pénz fog maradni, ezzel szemben Jakab Péterék a munkaügyi biztos intézményének bevezetését szorgalmazták.

A Jobbik alelnöke úgy gondolja, hogy a különbség itt szimplán az ígéretek valóságosságában rejlik. A munkaügyi biztos az ingyenes jogsegélyen keresztül sokat segíthetne a munkavállalók jogérvényesítésében, így talán nem lenne szükség annyi vendégmunkásra, akik a rosszabb munkakörülményeket és alacsonyabb béreket is eltűrik – tette hozzá.

Kérdéses, hogy ezt a problémát egy erősebb szakszervezeti háttér és kollektív szerződések is tudnák-e orvosolni, viszont Z. Kárpárt Dániel szerint ezek nem helyettesíthetik egymást, inkább párhuzamosan működhetnének.

„Az Orbán-kormányok minden egészséges társadalmi folyamatnak megpróbáltak valamilyen okból gátat vetni, az okok különbözők, de mi mindig az emberek pártján állunk” – összegezte.

Jobbik: Orbán Viktor és csapatának már nem hisznek az emberek

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink