Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-09-21 21:03:00

Az MLSZ szerint nem igazságos a FIFA büntetése, fellebbezés is jöhet

A szövetség szerint az UEFA és a FIFA fegyelmi szabályzatai és döntései nem a valódi felelősöket büntetik, és a jelenlegi formájukban nem hatékonyak.

Ahogy arról már mi is beszámoltunk: zárt kapus mérkőzéssel, felfüggesztéssel és bírsággal bünteti a magyar válogatottat a FIFA a szurkolók rasszista viselkedése miatt. A magyar szövetség (MLSZ) ezen kívül 200 ezer svájci frankos (65 millió forint) bírságot is kapott.

Az MLSZ később közleményben reagált a döntésre – írta meg a HVG. A szövetség szerint egy hatvanezres stadionban jó hangulatot teremtő tömeget és a minden elvárható intézkedést végrehajtó rendező szövetséget ilyen súlyosan, kollektív módon büntetni nem igazságos és kontraproduktív lépés.

Elismerik ugyan a rasszizmus elleni fellépés szükségességét, de szerintük az UEFA és a FIFA fegyelmi szabályzatai és döntései nem a valódi felelősöket büntetik, és a jelenlegi formájukban nem hatékonyak. Az MLSZ várja a mostani döntés részletes indoklását, és azt ígérik, annak ismeretében, „indokolt esetben” fellebbezni fognak a döntés ellen.

A közleményben arra is kitértek, hogy az angol meccs előtt a szövetség vezetése és maga a csapat is többször kérte a szurkolókat a mindenki által ismert UEFA és FIFA irányelvek figyelembevételére. Szerintük, aki a Puskás Aréna lelátóin huhogott, rasszista vagy diszkriminatív módon nyilvánult meg, az szándékosan okozott kárt a magyar labdarúgásnak, és ezért a legszigorúbb szankcióra számíthat. A korábbi mérkőzésen elkövetett vétségek azonosított szereplői ellen a szövetség feljelentést tett.

Kijelentik továbbá, hogy folytatják a megkezdett folyamatot a rendbontók, illetve a nemkívánatos viselkedés távoltartása érdekében, amihez – úgy vélik – az MLSZ saját gyakorlatának és a vonatkozó jogszabályok változása is szükséges. Ennek előkészítése folyamatban van.

Vizsgálatot indít a FIFA a szurkolók rasszista magatartása miatt

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink