Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-09-20 13:54:00

Gyurcsány Ferenc éktelen haragra gerjedt Orbán Viktorral szemben

Gyurcsány Ferenc a miniszterelnök felszólalása után arról beszélt, ha egy kormány nem a haza sorsával foglalkozik, hanem az általa teremtett démonokkal küzd, akkor ez az ország romlásnak indul.

Cikkünk frissül!

A Demokratikus Koalíció elnöke ezt látja Magyarország és a magyar kormány esetében is. A kormány démonként küzd egy 91 éves idős emberrel. A kormányfő szerinte démonként küzd öltönyös brüsszeli férfiakkal és kosztümös brüsszeli hölgyekkel, illetve vele is démonként is küzd.

Lehet mondani, hogy bátor ember, aki küzd, de ez a bátorság nagyjából a falusi búcsúk keménylegényeinek bátorságát idézik, akik arra alkalmasak, hogy tönkretegyék a falu életét, de arra nem, hogy köztiszteletnek örvendjenek - fogalmazott a DK elnöke.

Szerinte Orbán mindig alkalmatlan lesz arra, hogy nemzetét egyesítse, mert képtelen elfogadni, hogy az ország, haza sokszínű, ettől a miniszterelnök megijed.

Akik démonnal küzdenek, nekik szakértői segítséget kell adni, ezt javasolja a kormányfőnek is, hogy túl tudjon lenni kisebbrendűségi komplexusán, azokon a félelmein, amely félelmei miatt az országot állandóan háborúba vezeti - jelentette ki Gyurcsány.

Ha Orbán úgy gondolja, hogy meg kell kérdezni az embereket, akkor megkérdezné őket az alkotmányról, a Paks II-ről vagy a Fudan egyetemről.

Gyurcsány arról is beszélt, hogy "ország és nemzetrontók". Magukat egy választáson el kell küldeni oda, ahova valók: a történelem azon szereplői közé, akikre a hazájuk megvetéssel emlékszik meg - folytatta.

Pegasus-botrány, nyugdíjak

Szabó Tímea felszólalásában azokat említette meg, amikről a miniszterelnök nem beszélt: például a Pegasus-botrányról, a Fudan egyetemről vagy a nyugdíjasokat sújtó rekord inflációról vagy benzinárról.

Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke szerint több millió magyar ember nem úgy gondolja, mint ahogy azt a miniszterelnök felszólalásában elmondta. Sok minden kimaradt a termelési jelentéséből szerinte, ilyen például a több mint 30 ezer halott a koronavírus-járvány idején. A miniszterelnök nem beszélt Tóth szerint a megélheti válságkezelésről, valamint arról sem, hogy 450 ezer nyugdíjas 100 ezer forint alatti nyugellátást kap.

Keresztes László Lóránt szerint a miniszterelnök le akarja tagadni a valóságot. Az LMP frakcióvezetője szerint Orbán Viktor számos témáról nem beszélt. A 11 éves kormányzás alatt az látható, mit művelnek a propagandával, ahelyett, hogy szembenéznének azzal, hogy több millió ember küzd súlyos problémákkal, az ellenzék ellen gyűjtenek aláírásokat - mondta. Százezrek mentek el az országból, és most is rengetegen mondják, hogy ha nem lesz kormányváltás, kénytelenek lesznek elmenni még többen az országból - ezeket hallja a képviselő az emberektől.

"Haverok", minimálbér

Jakab Péter azzal kezdte: azt gondolta sikerült kipihennie magát a miniszterelnöknek, azonban a felszólalásából az látszik, hogy nem. A Jobbik elnöke szerint addig provokálják a népet, amíg bele nem szaladnak egy jó nagy pofonba, amit jövőre megkapnak.

Kétharmados felhatalmazással annyit tudott elérni az Orbán-kormány Jakab szerint, hogy a román minimálbér leelőzte a magyart. Követelték, hogy duplázzák meg a családi pótlékot, amire Orbán Viktor azt mondta, nincs ingyen pénz. Azért a pénzért, ami a haverjainál meg a rokonainál van, azért a magyarok megdolgoztak - folytatta a Jobbik elnöke.

Jakab azzal folytatta, hogy eljutottak oda, hogy már a telefonjaikat is feltörik és olvasgatják az SMS-eket, majd azt mondta: "a hálószobáinkba nem akarnak bejönni esetleg?"

"Nem fogjuk elfelejteni, hogy kik tették tönkre ezt az országot. Nem fogjuk elfelejteni, hogy kik tették tönkre a gyárakat, az egyetemeteket, az egészségügyet, az iskolákat. És nem fogunk elfelejteni törleszteni sem. Higgye el, nekem nem fog megremegni a kezem, mikor önt bilincsbe kell verni, mert én önnel ellentétben nem voltam részese az elmúlt 30 évnek" - fogalmazott a pártelnök.

"Az ellenzéknél mindig van lentebb"

Kocsis Máté felszólalásában arról beszélt, reményt jelent számukra, hogy az ellenzéknél mindig van lentebb. Rengeteget fejlődtek demagógiában, rágalmazásban - tette hozzá a Fidesz frakcióvezetője. Szerinte sokuknak a hideg futkos a hátukon és sokan vannak, akiket a szekunder szégyen is elfog, amikor Jakab Péter demagógiáitól.

Gyurcsány Ferenchez fordulva azt üzente: mondja meg "Jakab alkalmazottnak", hogy túltolja. Szerinte az is sok, hogy Jakab verőlegényekkel járja az országot, míg ő a két gyerekével járja az országot.

Nem akar tanácsokat adni, de szerinte olyan mélyen van már Jakab, hogy kezd elfogyni a levegő.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink