Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-09-20 05:38:00

"Mi lesz a Főkert vagyonával?" - ésszerűségről és finomhangolásról beszél a főpolgármester-helyettes

Requiem a 154 éves Főkertért. Így nevezte el 24 órás demonstrációját Megyeri Szabolcs kertész, aki a Fővárosi Önkormányzat épületénél tüntetett a Főkert önállóságának felszámolása miatt. A főváros vezetése szerint jobb lesz a közszolgáltatás a Budapesti Közművek létrehozásával. Az ATV Híradójának riportja.

Hivatásához illő zöld nadrágban, egyedül demonstrált egy budapesti kertész a városháza előtt. Megyeri Szabolcs a 154 éves Főkert megszűntetése miatt tüntetett. A társaság jogutóddal szűnik meg, beolvad a Budapesti Közművek Zrt.-be. Megyeri Szabolcs szerint ezzel elveszti autonómiáját is.

"A szakmai bástyából a döntés és a költségvetés átkerült a politikai bástyába. Azt hiszem, hogy nem ebbe az irányba kellene tartania egy polgári demokráciában egy nyugatosan gondolkodó városvezetésnek, ebben egészen biztos vagyok" - fogalmazott a kertész.

Megyeri Szabolcs hiányolja az egyeztetést a szakmai szervezetekkel, és nem látja azt sem, mi lesz a Főkert vagyonával. Mint mondja, volt egy milliárdos vagyon, ami a kertész szakmában ismert volt, és ezzel a vagyonnal gazdálkodott a Főkert, ott gazdálkodott ezeken a területeken. "Mi lesz ezekkel a területekkel, van erre megnyugtató válasz?" - tette fel a kérdést.

A főpolgármester-helyettes Tüttő Kata szerint csak cégjogilag változott a Főkert státusza. Hangsúlyozta: ők nem megszüntettek egy céget, hanem a fővárosi közszolgáltatók egy része összeolvadt, annak érdekében, hogy "jobb közszolgáltatás legyen, és mindenki azzal foglalkozhasson, ami a dolga".

Tüttő Kata szerint megmarad a főkertes feladatok költségvetése, és a vagyonból is csak azt értékesítik, amit a cég nem kertészeti célra használt. Az észszerűség érdekében döntöttek a társaságok összeolvadása mellett, hangsúlyozta Tüttő Kata.

"A Főkert mással takaríttatott, nem az FKF-fel. Az FKF mással ültetett, nem a Főkerttel. A temető egész mással gallyaztatott, külsős céggel, nem a Főkerttel. Ezeket a dolgokat tesszük rendbe, és igen, itt lesz finomhangolás" - magyarázta a főpolgármester-helyettes.

Egyelőre úgy tudni, hogy kevesebb vezető lesz a főkertes feladatoknál, de az alkalmazotti létszám nem csökken majd.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink