Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-09-18 13:38:00

Újabb szempontból vizsgálódik a pedofiltörvény kapcsán az Európai Bizottság

Magyarország uniós támogatásoktól eshet el az LMBTIQ közösség jogait csorbító törvénymódosítások miatt – értesült a Népszava.

Az Európai Bizottság most vizsgálja, hogy az úgynevezett pedofiltörvénybe foglalt változtatások a jogállamisági rendelet hatálya alá esnek-e, azaz az EU pénzügyi érdekeit veszélyeztető módon sértik-e a jogállami normákat. De annak is utánajárnak, hogy homofóbnak minősített előírások nem mennek-e szembe a közösségi büdzséből származó források odaítélésének a feltételeivel. Minderről az Európai Parlament zöldpárti képviselőinek egy csoportját értesítette írásban Nicolas Schmit szociális és foglalkoztatási politikáért felelős biztos.

A biztos levelében kitér, hogy az EU-s támogatások felhasználásáról szóló rendelet egyértelműen leszögezi. Ez azt jelenti, hogy uniós pénzből nem lehet olyan projekteket megvalósítani, amelyek során sérülnek az emberi jogok, a meleg közösség jogai. A biztos arról is ír levelében, hogy „amennyiben a Bizottság – egy program végrehajtását megelőzően vagy a végrehajtása során – úgy ítéli meg, hogy a Chartával összefüggő engedélyezési feltételek nem teljesülnek, a kapcsolódó kiadások nem téríthetők meg”.

atv.hu

Ursula von der Leyen: Mindenáron meg kell védeni az európai uniós pénzeket

 

Ajánlom

További belföldi híreink