Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-09-18 19:08:00

Rudolf Péter is a halhatatlanok közé került

Elhelyezték a Halhatatlanok Társulata legújabb tagjainak lábnyomát a Pesti Broadway-n az Operett Színház előtt. A Halhatatlanok Társulatát a Magyar Televízió egykori kulturális műsorszerkesztősége hozta létre, tavaly pedig - 5 év kihagyás után - az ATV-n indult újra. Az ATV Híradójának riportja.

2021-ben az ATV nézőinek szavazatai alapján, újabb nyolc taggal bővült a Halhatatlanok Társulata. Bede-Fazekas Csaba, Bodor Johanna, Rudolf Péter, Szacsvay László, Tiboldi Mária, Zempléni Mária, Zsuráfszky Zoltán meghatottan álltak az Örökös tagságot jelképező lábnyomuk előtt a budapesti Broadway-en. Lázár Kati színművész sajnos személyesen nem tudott jelen lenni,  őt örök jóbarátja, a szintén örökös tag, Jordán Tamás képviselte. Az esemény házigazdája, az ATV népszerű műsorvezetője, Rónai Egon volt.

A Halhatatlanok Társulatát 1996-ban alapította Szegvári Katalin és Érdi Sándor.

A jelölteket a neves művészekből és közéleti személyiségekből álló kuratórium dönti el az alapján, hogy tehetségükkel tettek-e valami fontosat a kultúráért, a művészetért és a társadalomért. Az  Örökös Tagokat az ATV nézői szavazták meg. 

"Ünnepelni gyűltünk össze, és tiszteletünket kifejezni a színházi világ, a magyar kultúra egyik oszlopa, legkitűnőbb tagjai előtt. Olyan pillérei ők a magyar kultúrának, akiket a közönség éppúgy rajongásig szeret, mint ahogy a szakma, saját kollégáik megbecsüléssel tisztelnek" - fogalmazott Rónai Egon.  

Az új tagok: Rudolf Péter, Szacsvay László, Lázár Kati, Tiboldi Mária, Bodor Johanna, Zsuráfszky Zoltán, Zempléni Mária, Bede-Fazekas Csaba.

A Vígszínház igazgatója úgy érzi a tagsággal egy olyanok közé került, akik miatt az egész szakmát érdemes csinálni: "akikkel én felnőttem, és akik bennem már halhatatlanok voltak. Ameddig én vagyok, ők vannak, mert a filmekben, filmkockákban, zenékben élnek ezek a barátaim" - mondta meghatottan.

Szacsvay László számára a nézők szeretetét is jelenti.

Szinetár Miklós, a Halhatatlanok Társulatának kuratóriumi elnöke szerint azért is fontos ez a díj, mert ha valaki arra jár, ahol ezek a lábnyomok vannak, esetleg később utánanéz, kiknek a lábnyomát látta.

"Van egy nagy tér Pesten: a Blaha Lujza tér. Ott járnak a metróval tízezrek naponta, akiknek a többsége nem tudja, hogy ki az a Blaha Lujza, de talán lesz, aki rákérdez, hogy ki is ez a Blaha Lujza. Na most itt is, ha valaki meglátja ezeket a lábnyomokat a Pesti Broadway-n, itt a Nagymező utcában, talán rákérdez majd, hogy ki is ez, ki is volt ez"- magyarázta az elnök.

Az új díjazottakkal Rónai Egon készített interjúkat, amelyeket a Húzós című műsorban láthatnak péntek esténként.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink