Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-09-18 14:06:00

Hétfőn folytatódik az ellenzéki előválasztás

Az Országos Előválasztási Bizottság közleménye szerint nem sima túlterhelés, hanem egy összetettebb, több lépcsőből álló visszaélés történhetett. Jakab Péter videójában arról beszélt, hogy durva technikai támadást intéztek az előválasztás informatikai rendszere ellen, ezért már ő sem tudta leadni szavazatát Miskolcon.

A Jobbik miniszterelnök-jelöltje Facebook-oldalára feltöltött videójában úgy fogalmazott: a sikeres indulás után leállt az előválasztás informatikai rendszere szombat délelőtt, már ő sem tudta leadni szavazatát Miskolcon, ezért Budapestre utazott, hogy személyesen kapjon tájékoztatást a leállás okairól.

Kijelentette, hogy az informatikusok folyamatosan dolgoznak, az előválasztás hétfőn folytatódik.

Jakab Péter videója mellé azt írta: "csapataink harcban állnak, nem engedjük, hogy akár belföldről, akár külföldről elnémítsák a magyarokat." 

Az Országos Előválasztási Bizottság közleménye szerint az elmúlt három órában minden részletre kiterjedő technikai elemzést végeztek, világossá vált, hogy ma reggel 6 óra és délelőtt 10 között "a változást akaró választók tömegei mellett más valakik is érdeklődtek az előválasztás iránt: jelenleg ismeretlen eredetű tömeges terhelés érte az előválasztás háttérrendszerét."

Mint írták, nem sima túlterhelés vagy jól ismert támadási formák, hanem egy összetettebb, több lépcsőből álló visszaélés történhetett. Az előválasztást hétfőn reggel 7 órától folytatják. Az eddig lezajlott előválasztási folyamattal kapcsolatos további döntéseket az Országos Előválasztási Bizottság a következő 24 órában tárgyalja.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, a bizottság délelőtt közleményt adott ki, amelyben az állt: két órára felgüggesztik a szavazást. Akkor a választókat arra kérték, 12 óra után próbálkozzanak újra. 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink