Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-09-18 16:51:00

Előválasztás-szervező: ilyen támadásra nem számítottunk

"A változást akaró választók tömegei mellett más valakik is érdeklődtek az előválasztás iránt: jelenleg ismeretlen eredetű tömeges terhelés érte az előválasztás háttérrendszerét" írja az Országos Előválasztási Bizottság az előválasztás felületének ma délelőtti összeomlása kapcsán. A választás egyik szervezője is hasonlóan látja a dolgokat, Hajdú Gergő szerint egyértelműen látszik, hogy a problémát külső támadás okozta.

Előválasztás-szervező: ilyen támadásra nem számítottunk
Képünk illusztráció

Ahogy arról mi is beszámoltunk, leállt az ellenzéki előválasztás, ugyanis túlterhelődött a választási rendszer. Az előválasztási bizottság úgy sejti, egy összetettebb, több lépcsőből álló visszaélés történhetett.

"Sok mindenre készültünk, de ilyen támadásra nem számítottunk" - fogalmazott az előválasztás szervezésében részt vevő Hajdú Gergő, aki szerint annak nincs köze a leállást okozó problémához, hogy a sátraknál dolgozók csak tegnap este kapták meg a hozzáféréseiket, a rendszer ugyanis már hamarabb készen állt a szavazásra - írja a 444.

Hajdú mellett a momentumos Bedő Dávid is megerősítette: nem náluk volt a probléma. A szervezők ugyanis IT-szakértők bevonásával megállapították, a túlterhelés akkor is jelen volt az oldalon, mikor már nem zajlott a szavazás.

Bedő úgy véli, célzott támadás áll a háttérben.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink