Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-09-18 12:03:00

Az MSZP kezdeményezi Süle Zsolt kizárását az előválasztásból

A Jobbik és az LMP támogatásával induló Süle Zsolt ugyanis korábban olyan antiszemita, rasszista nyilatkozatokat tett, amelyek miatt az MSZP etikai eljárást kezdeményez az Országos Előválasztási Bizottságnál – olvasható a szocialisták közleményében

Süle Zsolt Veszprém megye 4. számú egyéni választókerületében indul jelöltként. Az MSZP emlékeztet közleményében, hogy mivel a 2021-es előválasztás célja az új magyar demokrácia megteremtése, feddhetetlen jelöltekre van szükség, viszont szerintük Süle Zsolt nem ilyen jelölt.

A demokrata ellenzéki szövetség azért jött létre, hogy leváltsa, meghaladja a Fidesz gyűlöletkeltő és megosztására építő politikáját – hangsúlyozzák, hozzátéve, ennek érdekében az előválasztáson induló jelöltek többek között azt is vállalták, hogy az emberi méltóságot minden körülmények között tiszteletben tartják. Úgy fogalmaznak, a közös listát állító pártok pedig határozottan elutasítják olyan képviselőjelöltek támogatását, akik emberi méltóságot sértő kijelentéseik miatt nem méltóak a korszakváltást akaró választópolgárok bizalmára.

A Jobbik és az LMP támogatásával induló Süle Zsolt korábban olyan antiszemita, rasszista nyilatkozatokat tett, amelyek miatt az MSZP etikai eljárást kezdeményez az Országos Előválasztási Bizottságnál. A képviselőjelölt szélsőséges posztjaiban támadta az MSZP-t és korábbi országgyűlési képviselőjét, jelenleg is a párt választmányának tagját, Dr. Steiner Pált. Süle Zsolt korábbi nyilatkozatai a magyarországi zsidóságot és a magyarországi romákat is sértő, negatív színben tünteti fel, velük szemben ellenséges környezetet teremt - hangsúlyozzák.

Az MSZP meggyőződése szerint Süle Zsolt nyilatkozatai összeegyeztethetetlenek az előválasztás elveivel, ezért kezdeményezi a képviselőjelölt kizárását az előválasztásból. Amennyiben az Országos Előválasztási Bizottság nem támogatná a kizárást, akkor kötelezze a képviselőjelöltet arra, hogy kérjen bocsánatot Dr. Steiner Páltól, valamint a magyarországi zsidó és roma közösségektől – zárul a közlemény.

atv.hu

Mélyülő megosztottság a magyar politikában

 

Ajánlom

További belföldi híreink