Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-09-16 17:30:00

Kötelezővé tették a maszkhasználatot egy pécsi iskolában, miután karanténba került egy teljes osztály

Kötelezővé tették a maszkhasználatot egy pécsi általános iskolában. Az intézményben egy teljes osztály és két pedagógus került karanténba, ezért döntött a vezetőség a maszkviselés ismételt elrendeléséről. Az intézkedés szerint csak testnevelés órán és az ebédlőben lehet maszk nélkül tartózkodni. Az ATV Híradó riportja.

Egy pécsi iskolában kötelező a maszk használata

 

Az egyik pécsi iskolában csütörtök reggel óta kötelező a maszkhasználat. Az internetre feltöltött tájékoztató szerint két pedagógus és egy osztály került karanténba, ezért vezették be az intézkedést.

Az intézkedéssel kapcsolatban a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének ügyvivője híradónk érdeklődésére azt mondta, hogy az intézmények számára egy ajánlás határozza meg a lehetőségeket ilyen esetekre. Nagy Erzsébet elmondása szerint nem kötelező maszkviselést elrendelni, de nincs is megtiltva ennek lehetősége. „Az intézményeknek továbbra is a kezükben annak a lehetősége, hogy helyi járványügyi protokollt állítsanak ki” – magyarázta.

A Pécsi Tudományegyetem professzora szerint a maszk használata sokat segít a járvány lassításában. „Az oltottak sem védettek 100 százalékosan, de az oltatlanok meg végképp nem. Ha még azt is figyelembe veszem, hogy a nem oltottak közül sokan keresztül estek a fertőzésen, akkor sem tartunk azon a szinten, hogy megnyugtató nyájimmunitással rendelkezne a lakosság, tehát minden eszköz fontos. Én a maszkot nagyon jó ötletnek, nagyon jó gondolatnak tartom” – mondta híradónknak Kiss István.

Az ügyben híradónk kereste az EMMI-t, ahonnan azt a választ kapták, hogy valóban az igazgatók dönthetnek a maszkhasználatról.

A pécsi iskolában egyébként a minisztérium nem tud igazolt fertőzésről.

A minisztérium válasza kitér arra is, hogy az idei tanév az oltások miatt jóval biztonságosabb, mint a tavalyi, valamint azt is megírták, hogy a 12-17 éves diákok közül 227 ezren már megkapták az oltást, és a tanárok 85 százaléka be van oltva.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink