Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-09-16 18:44:00

Kocsis: a gyermekvédelmi törvény még módosításra szorul, ősszel benyújtják javaslataikat

Alkotmánymódosítás nem lesz, a gyermekvédelmi törvényt azonban még módosítják - mondta a Fidesz frakcióvezetője az ATV kérdésére, intézményreformot említve. Simicskó István szerint “karateresen” kell védeni a gyerekeket.

Alkotmánymódosítást nem terveznek, nem is számítanak rá, de a gyermekvédelmi törvény további módosításokra szorul - jelentette ki az ATV kérdésére Kocsis Máté Esztergomban, a Fidesz kihelyezett frakcióülése közben tartott sajtótájékoztatón.

A frakcióvezető azt mondta, hogy a gyermekvédelem terén a módosítás alapvetően az intézményrendszert érinti. “De nyitva van egy vita, amit le kell zárni majd a kémiai semlegesítést kérdésében a pedofilokat sujtó büntetőtörvény kapcsán, ez nagyon kényes kérdés és megosztó a frakcióban és a társadalomban is” - közölte.

A gyermekvédelmi intézményrendszer számos reform előtt áll, Novák Katalin és Varga Judit miniszterekkel ezen már tavasszal is dolgoztak, a parlamenti őszi ülészakban várhatóan be is nyújtják “frakcióalapon” - tette hozzá, de a módosítások részleteiről Kocsis Máté további kérdésekre sem mondott konkrétumot.

Simicskó: karakteresen kell védeni a propagandától a gyerekeket

Simicskó István a pápalátogatásra utalva idézte Ferenc pápa szavait, aki hozzájuk hasonlóan úgy látja, hogy a család az apa, anya és a gyermekek, “ez a klasszikus modell fenn kell, hogy maradjon”.

Megerősítette: a KDNP-nek az az álláspontja, hogy a 18 éven felüli, nagykorú magyar állampolgárok szexuális életébe nem kívánnak beleszólni. De a gyermekeket a törvény által védeni kell “minél karakteresebben és hangsúlyosan” az olyan típusú propagandától, ami a kisgyermekeket összezavarja az identitásában. A KDNP maximálisan támogatja a pedofilok elleni zéró toleranciát - hangzott el.

Ajánlom

További belföldi híreink