Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-09-14 10:05:00

Megkérdeztük, hogy Orbán Viktor kiáll-e vitára, a miniszter ezt válaszolta

“Én ezt a kérdést nem is tartom aktuálisnak egyelőre” - ezt válaszolta Novák Katalin az ATV kérdésére, hogy Orbán Viktor miniszterelnök kiáll-e majd vitára jövő tavasszal az ellenzék miniszterelnök-jelöltjével.

“Egyelőre még tartsunk ott, hogy van egyáltalán közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt. Én ezt a kérdést nem is tartom aktuálisnak egyelőre” - ezt válaszolta egy mai sajtótájékoztatón Novák Katalin munkatársunk kérdésére, hogy az ATV-ben vasárnap megtörtént az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek vitájának az első fordulója, jövő tavasszal a parlamenti választások előtt kiáll-e Orbán Viktor vitára a közös ellenzéki miniszterelnök-jelölttel.

Az ATV-ben vasárnap első ízben került sor, hogy az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek vitát folytassanak. A kiemelkedően nagy érdeklődésről itt számoltunk be.

Orbán Viktor júniusban: “Szügyig vérben” a parlamenti vitákban

Arról, hogy a jövő évi parlamenti választások előtt fog-e miniszterelnök-jelölti vitát folytatni az ellenzéki jelöltttel, munkatársunk már júniusban megkérdezte Orbán Viktort, amikor váratlanul megjelent a Kormányinfón Gulyás Gergely kancelláriaminiszter mellett.

A miniszterelnök akkor a kérdésünkre azt válaszolta, hogy jövő januárig nem foglalkozik kampánykérdésekkel. "Ott állok szügyig vérben a parlamentben" - jelentette ki Orbán Viktor, megjegyezve, “nem szenved az ország politikai viták hiányától”. Részletesen ebben a cikkünkben számoltunk be a juniusi Kormányinfóról, és hogy a miniszterelnök akkor mit mondott még.

Miniszterelnök-jelölti vitát parlamenti választások előtt 2006-ban folytatott Orbán Viktor utoljára, azóta sem a 2010-es, sem a ‘14-es vagy a ‘18-as választások előtt nem került sor miniszterelnök-jelölti vitára.

Ajánlom

További belföldi híreink