Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-09-14 19:17:00

Elektromos rövidzárlat okozhatta a tüzet a fügödi általános iskolában

Az eddigi vizsgálatok szerint elektromos rövidzárlat okozhatta az encsi iskola egyik tagintézményének tetején keletkezett tüzet. A lángok éjszaka csaptak fel és mire a tűzoltók kiértek a tető már teljes terjedelmében égett. Az iskolában ma nem lehetett tanítani, mert amit nem a tűz, azt az oltáshoz használt víz tett tönkre. Az ATV Híradó riportja.

Tűz ütött ki egy iskolában

 

A lángok éjszaka csaptak fel az Encsi Zrínyi Ilona Általános Iskola Encs-Fügödi tagintézményének tetején, és olyan gyorsan terjedt a tűz, hogy mire a tűzoltók kiértek már az egész tető égett. „Az egységek hat vízsugárral oltották el a tüzet, amely mintegy 240 négyzetméteren rongálta meg az iskola épületét. A tűzoltók átvizsgálták az épületet. Nem történt személyi sérülés. A tűz keletkezési okát és körülményeit a katasztrófavédelem tűzvizsgálati vizsgálat keretében vizsgálja” – árulta el híradónknak Dojcsák Dávid, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Katasztrófavédelem szóvivője.

Az intézményben erre a hétre szünetet rendeltek el. A szülők egyelőre nem tudják, hogy a gyerekek mikor és hova járhatnak majd iskolába. Horváthné Terebesi Viola híradónknak azt mondta, a felsősök épületrésze ép maradt, így ők tudják majd folytatni a tanulmányaikat.

Az iskolában még délelőtt is a tűzoltók vizsgálták a romokat. A tető teljesen tönkrement. Az iskola vezetése abban bízik, hogy gyorsan találnak megoldást. „Próbáljuk minél zökkenőmentesebben, minél hamarabb megoldani, hogy az e hétre elrendelt rendkívüli szünet után a diákok hétfőtől zavartalanul folytassák az oktató-nevelő munkát az épület megmaradt szárnyában. Itt hat tanterem a rendelkezésünkre áll” – részletezte híradónknak nyilatkozva az igazgató, Szabó Beáta.

Azt még vizsgálják a tűzoltók, hogy mitől égett le az iskola teteje, de a legvalószínűbb, hogy elektorom zárlat okozhatta a tüzet.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink