Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-09-06 05:45:00

Újra kellett éleszteni egy szurkolót a debreceni Katar-Portugália meccsen

A mérkőzésről szóló több beszámoló szerint is két mentőápoló volt a Debrecenben megrendezett Katar-Portugália felkészülési válogatott mérkőzés igazi hőse. 14 ezren voltak kíváncsiak a meccsre, köztük az a 45 év körüli férfi, aki váratlanul összeesett. A két mentős a találkozó egészségügyi biztosítását ellátó személyzet tagja volt, akik azonnal odasiettek és újraélesztették a szurkolót. A férfit ezután stabil állapotban vitték kórházba. Az ATV Híradó riportja.

Szombaton este a Katar-Portugál meccsen lett rosszul egy szurkoló a debreceni Nagyerdei Stadionban. A férfi teljesen váratlanul összecsuklott és élettelenül terült el a lelátón.

Ménes Dávid, az Országos Mentőszolgálat regionális kommunikációs munkatársa híradónknak elmondta: a negyven év körüli férfi nem mutatott életjeleket, ezért megkezdték az újraélesztést, melynek köszönhetően néhány perc múlva visszatért a férfi keringése, és stabil állapotban szállíthatták kórházba.

Ménes Dávid volt azon két mentős egyike, aki a mérkőzésen egészségügyi biztosítást látott el. Erről Kósa Lajos, fideszes képviselő posztjából értesülhetett a világ, aki közös fotót tett ki Facebook-oldalára.

A stadion kommunikációs vezetője azt mondta, hogy nem kívánja a hasonló eseteket a rendezvények szervezőinek. „Ugyanakkor mindenkinek kívánom, hogy ugyanolyan hatékonysággal sikerüljön úrrá lenni a helyzeten. Gratulálok és köszönöm minden rendező munkáját, akik nagyon hamar észlelték a helyzetet, és külön köszönöm az egészségügyi ügyeletet ellátó személyzetnek és a mentőszolgálatnak, hogy annak az embernek sikerült az életét megmenteni” – tette hozzá Krecz Tibor.

A stadionban egyébként nagyjából 14 ezer néző volt, akik elsősorban Ronaldóra lehettek kíváncsiak. A portugál sztár azonban nem volt ott Debrecenben. A világbajnokságot jövőre Katarban rendezik, válogatottjuk pedig a debreceni stadiont választotta ki a hazainak tekintendő felkészülési meccseik helyszínéül.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink