Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-07-21 10:31:00

Orbán Viktor bejelentette: gyermekvédelmi népszavazást kezdeményez a kormány

Brüsszel az elmúlt hetekben egyértelműen megtámadta Magyarországot a gyermekvédelmi törvény miatt - mondta Orbán Viktor Facebook-videójában.

A magyar törvények egyértelműen nem engedik a szexuális propagandát az óvodákban, az iskolákban, a reklámokban és a televíziókban. Orbán Viktor szerint Brüsszel most az oktatási törvény és a gyermekvédelmi szabályok módosítását követeli. "Sérelmezik, hogy nálunk nem lehetséges az, ami Nyugat- Európában már állandósult. "Ott az LMBTQ-aktivisták bejárnak az iskolába, óvodákba, ők végzik a szexuális felvilágosítás, nálunk is ezt akarják" -jegyezte meg a miniszterelnök.

Szerinte a brüsszeli bürokraták hatalmukkal visszaélve kötelezettségszegési eljárásokat indítanak. "Ebben a kérdésben nem lehet engedni, amikor a hazánkra nevező nyomás ilyen erős, csak a közös népakarat tudja megvédeni Magyarországot. Ezért a kormány úgy döntött, népszavazást kezdeményeznek öt kérdésben" - mondta Orbán.

A kérdések a következők:

- Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben, a szülő hozzájárulása nélkül szexuális nevelésre irányuló foglalkozást tartsanak?

- Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi kezeléseket népszerűsítsenek?

- Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhetőek legyenek nemátalakító kezelések?

- Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?

- Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?

Orbán Viktor végül arra kért mindenkit, hogy „közösen mondjunk nemet ezekre a kérdésekre, ahogy öt évvel ezelőtt is nemet mondtunk, amikor Brüsszel a bevándorlókat akarta rákényszeríteni Magyarországra. Akkor egy népszavazás és a közös népakarat megállította Brüsszelt. Egyszer már sikerült, és együtt újra sikerülni fog” ‒ hangoztatta a miniszterelnök a Facebook-videójában.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink