Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-07-21 06:55:00

Akár egy órát is kell utazniuk a kritikus állapotú betegekkel a mentősöknek, miután felmondtak a zalaegerszegi kórház traumatológusai

Az Országos Mentőszolgálat szerint Zalaegerszegről és környékéről a súlyos sérülteket Nagykanizsára, Szombathelyre vagy Kaposvárra szállítják.

„Fontos körülmény, hogy a mentők a szállítás megkezdése előtt stabilizálják a beteg állapotát és a szállítás közben is ellátást biztosítanak” – írta meg az OMSZ a Telex kérdésére azzal kapcsolatban, hogy hogy alakul az ellátás Zalaegerszegen, mióta június végén hét traumatológus mondott fel az alacsony ügyeleti díj miatt a Szent Rafael Kórházban.

„Útvonaltól függően Zalaegerszeg – Szombathely távolság kb. 30 perc , Zalaegerszeg – Nagykanizsa távolság kb. 35 perc, valamint Zalaegerszeg – Kaposvár távolság kb. 60 perc” 

– közölték.

Hozzátették: jelenleg a Zalaegerszeg környéki betegek mentőellátása folyamatos és zavartalan, de ha arra van szükség, szolgálatba tudnak állítani több mentőegységet.

Az eset miatt Kásler Miklós miniszter soron kívüli átfogó vizsgálatot rendelt el a Zala megyei traumatológiai ellátás helyzetéről.

Akár több százezer ember is kimaradhatott a megfelelő kórházi kezelésből tavaly

atv.hu 

Ajánlom

További belföldi híreink