Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-07-20 18:44:00

Még nem lehetne, azonban már sokan megkapták a harmadik oltást

5 millió 573 ezer ember oltottak be keddre Magyarországon. 2 ember vesztette életét koronavírus fertőzésben, és 25 új beteget azonosítottak. Még nem lehetne, azonban már többen megkapták a harmadik oltást. Van aki külföldre ment érte, és van, akit itthon oltottak be – nem hivatalosan. Az ATV Híradó riportja.

A Süsü a sárkány című meséből idézett Orbán Viktor, mielőtt Sinopharm oltást kapott februárban. Elmondása szerint ezt is szerette volna.

A miniszterelnök számítása azonban közel hétezer magyarnál biztosan nem jött be. Hiába kaptak kínai vakcinát, védettséget mégsem szereztek. Egy Facebook-csoportba tömörülve próbálnak megoldást találni. Egy neve elhallgatását kérő házaspár például külföldre utazott újabb oltásokért.

Egy új, részletes magyar kutatás szerint a hatvan év felettiek negyede esetében nem hatásos a Sinopharm. A Facebook-csoport létrehozója szerint sokan azért keresnek alternatív megoldásokat mert nagyon kétségbeesettek vagy mert tartanak tőle, hogy harmadik oltásként is a kínai vakcinát kapnák.

„A csoportban többen vannak akik már a háziorvosuktól is megkapták az oltásukat és vannak olyanok is, akik oltóponton kaphatták meg segítségül felajánlva azért, hogy ne kelljen az olyan oltóanyagokat a csapba vagy a WC-be önteni, amik megmaradtak, amelyekre nem mentek el emberek. A csoportból én körülbelül 50-60 ilyen emerről tudok” – nyilatkozta Englohner Beáta, a Facebook-csoport alapítója.

Komáromi Zoltán háziorvos szerint ebben az esetben ragaszkodni kellene a jogszabályokhoz, ugyanis ez egy nagyon ingoványos terület:

„Abban a pillanatban, ahogy ellene megyünk a gyártók által leírt szabályoknak, illetve az állam által leírt szabályoknak, ilyenkor bármi probléma történik, egyszerűen nem lesz olyan, aki helytálljon.”

A szakember kiemelte, hogy a miniszterelnök bejelentése óta folyamatosan érdeklődnek a páciensei a harmadik oltással kapcsolatban. Azonban pontos felvilágosítást még nem tud adni, ugyanis ő sem kapta meg a megfelelő információkat. Komáromi Zoltán szerint fontos lenne, hogy a háziorvosoknak legyen idejük felkészülni, és ne az utolsó percben tájékoztassák őket.

Csak augusztustól lehetne, mégis többen kaptak már 3. oltást

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink