Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-07-14 17:51:00

Virológus: rejtély, hogy Magyarországon miért oltottak be 60 év felettieket Sinopharmmal

Duda Ernő szerint ha valaki Sinopharmot kapott, de nem alakult ki nála védettség, akkor harmadik oltásként Szputnyikot vagy Pfizert kellene kapnia.

A virológus a Hírklikknek adott interjújában arról beszélt: hogy ha valaki eddig Sinopharmot kapott, akkor annak vagy Szputnyikot vagy Pfizert kellene adni. Ha valakinél a Szputnyik nem működött, akkor annak Pfizert kéne adni. Ha a Pfizer nem működött, akkor valószínűleg valami vektorvakcinát kéne neki adni.

A virológus számára rejtély, hogy Magyarországon miért oltottak be 60 év felettieket a kínai Sinopharm-vakcinával. "Az OGYÉI ugyanis megkapta a kínaiak dokumentációját. Annak alapján döntöttek. A kínai dokumentációban pedig egyértelműen benne volt, hogy a Sinopharmot 60 év alatti, egészséges férfiakon próbálták ki az arab országokban" – mondta.

Duda Ernő úgy véli, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumában is tisztában voltak a fővárosi antitestvizsgálat kedden nyilvánosságra hozott eredményeivel, ami alapján a Sinopharm-vakcinával oltott időseknél fordult elő leggyakrabban, hogy nem termelődött elég ellenanyag a szervezetükben.

"Lehet, hogy még sokkal pontosabbak is annál, mint amit a főváros nyilvánosságra hozott. Ennek tudatában fogják meghozni a döntést a harmadik oltásról" – mondta a virológus.

Nem elég hatásos a kínai vakcina, Pfizert követelnek a nyugdíjasszervezetek

 

atv.hu/Telex

Ajánlom

További belföldi híreink