Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-07-14 14:24:00

Fekete-Győr: törvénysértő módon hallgattak ki

A Momentum miniszterelnök-jelöltje korábban a #FREENAVALNY feliratot festette fel a Külgazdasági és Külügyminisztérium elé Szél Bernadettel és Hadházy Ákossal, később mindhármukat beidézték a rendőrségre rongálás vádjával.

Fekete-Győr András Facebook-oldalán azt írja: pár napja megkapta a Budapesti Közérdekvédelmi Ügyészség levelét, amelyből kiderült, hogy az első meghallgatásán elmondott érvelése alapján helyt adtak a panasznak, és kimondták: "az eljárás alá vont személykénti meghallgatásra törvénysértő módon került sor", a határozat ellen pedig nincs helye jogorvoslatnak.

"Az indoklás egyszerű: a jelentés megállapította, hogy a lemosható festékkel készített felirat semmilyen kárt nem okozott a járdában" - írja a politikus.

A jelentés szó szerint így fogalmaz: "jelen ügyben a festék eltávolítható volt, az a dolognak sem az állagára, sem a használhatóságára nem hatott ki, ezáltal annak értékét nem csökkentette. Figyelemmel arra, hogy a járdában állagromlás nem következett be, a „helyreállítási" költség jelen ügyben nem értelmezhető. (…) A rongálási kár bekövetkezte jelen eljárásban nem állapítható meg."

Fekete-Győr szerint az eljárás megszüntetése a lényegen nem változtat: mint írja, Orbán Viktor olyan rendszert épített ki, amelyben "Szijjártó jachtozásának, Rogánék földvásárlásának és az Orbán-család gazdagodásának semmilyen következménye nincs – miközben a véleményt nyilvánító ellenzéki képviselőket minden lehetséges eszközzel vegzálják".

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink