Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-07-09 16:16:00

Kell harmadik oltás? – válaszolt a Koronavírus Sajtóközpont

A Pfizer tudományos vezetője, Mikael Dolstein azt mondta, a koronavírus elleni vakcinájuk harmadik adagja fokozhatja a védelmet a vírus delta variánsával szemben is, és már meg is kezdték a tárgyalást az Egyesült Államok gyógyszerészeti hatóságaival a szer veszélyhelyzeti alkalmazásáról. Az ATV Híradó ennek apropóján megkérdezte a Koronavírus Sajtóközpontot, hogy Magyarországon lehet-e számítani újraoltási kampányra.

Az ATV Híradó megkereste a témában a Koronavírus Sajtóközpontot. Válaszukban közölték, hogy „Magyarország készen áll a harmadik oltás beadására, ha azt a nemzetközi és hazai orvostudomány is egyöntetűen javasolni fogja". Valamint hozzátették: a delta variáns Európa-szerte terjed.

Egyébként egyre több szakértő figyelmeztet arra, hogy szükség lehet majd a beoltott lakosság újraoltására is. Moszkvában már el is indult a kampány, de a brit miniszterelnök, Boris Johnson is tényként szólt arról, hogy ősszel újabb oltási kampány indul, amelynek célja az első két vakcinadózis hatását erősítő harmadik – booster – oltási adag beadása a leginkább veszélyeztetett lakossági csoportoknak.

Koronavírus Sajtóközpont: Magyarország készen áll a harmadik oltás beadására

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink