Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-07-09 18:55:00

Felakasztotta a kutyáját egy baranyai férfi, negyven nap elzárásra ítélték

Negyven napos elzárásra ítélte a bíróság azt a férfit, aki tavaly felakasztott egy kutyát a Baranya megyei Cúnban. Az elkövető ajándékba kapta az állatot, de később úgy ítélte meg, hogy alkalmatlan az őrzésre, ezért végzett vele. Az ATV Híradó riportja.

Felakasztott egy kutyát, 40 napra ítélték

 

Tavaly januárban a helyiek értesítették az állatvédőket arról, hogy egy 62 éves férfi kegyetlenül bánik a kutyájával. A Harkányi Állatvédő Egyesületet egy szemtanú értesítette arról, hogy a férfi egy bálamadzaggal vonszolta az állatot. Az eset a Baranya megyei Cún közelében történt.

Kuduzovic Anita, állatvédő a lányával sietett a helyszínre, ahol azonban senkit nem találtak. Nem sokkal később az akácosban rtaláltak rá a kutyára. Már nem élt.

A bíróság állatkínzás miatt mondta ki bűnösnek a férfit. Jogerősen negyven nap elzárásra ítélték. A szabadságvesztést büntetés-végrehajtási intézetben kell végrehajtani.

Az eljárás közben az is kiderült, hogy a férfi ajándékba kapta az állatot. Őrző, terelő kutyának szerette volna használni, de miközben hazafelé tartott, arra jutott, hogy túl játékos, így nem lesz alkalmas a feladatra. Ezért végzett vele.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink