Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-07-06 16:27:00

Karácsony: a kormány orosz helyett kínai rulettet játszik a lakosság egészségével

A főpolgármester az ATV Híradónak adott interjújában arról beszélt, hogy a kormány ül az információkon, amiből ő arra következtet, hogy baj van a kínai oltással. Elképzelhető, hogy politikai presztízs miatt tarthatják vissza az eredményeket.

Karácsony: a kormány orosz helyett kínai rulettet játszik a lakosság egészségével

A Városházán ingyenes antitestvizsgálatot hirdettek, de a regisztrációs helyeket hamar elkapkodták. A főpolgármester az ATV Híradónak elmondta, hogy ebből is látszik, mekkora igény lenne a szűrésre, hogy az emberek tudják, mennyire védik őket a kapott vakcinák.

Ez egy elég drága vizsgálat, de Karácsonyék korábban is végeztek teszteket a polgárok és az intézményeik számára, ezért egy keretszerződésen belül, a nagy szám miatt olcsóbban tudják megszervezni a programot, amit a város finanszíroz. Karácsony Gergely hozzátette, hogy a kerületeknek ingyen adják át a tesztelési lehetőséget, csak arra kérik őket, hogy ők végezzék el a mintavételt, azaz a vérvételt.

A főpolgármester aláhúzta, hogy sok kétely merül fel főleg a Sinopharmmal kapcsolatban: máshol nem is használták hatvan felett. Számos esetben nem képződött megfelelő ellenanyag a szervezetben, ezt pedig nagyon fontos tudni, miközben a kormány lazít.

Karácsony az interjúban úgy fogalmazott, hogy az elmúlt hónapokban, magánlaborokban végzett vizsgálatok eredménye (több százezer vizsgálatról lehet szó) ott van a kormány asztalán: pontosan tudják, hogy működnek a vakcinák egyes életkorokban, de ezeket nem hozzák nyilvánosságra.

„Ebből arra következtetek, hogy van baj a kínai oltással” – nyilatkozta az ATV-nek. Szerinte „ha a kormány ül az információn, miközben az újabb oltást nem teszi lehetővé, akkor gyakorlatilag veszélyezteti azokat az embereket, akik kínai oltást kaptak”.

„Nem is orosz, hanem kínai rulettet játszik a kormány a lakosok egészségével” – folytatta Karácsony, úgy látja, elképzelhető, hogy politikai presztízs miatt rejtegetik az információkat. Mindeközben Magyarországnak fel kell készülni egy esetleges újabb hullámra.

Karácsony Gergely végül híradónknak elmondta, hogy nyilvánosságra fogják hozni az adatokat, és remélik arról számolhatnak be, hogy minden oltás kiválóan működik ebben a korosztályban, de ha nem, azt is tudni kell. Úgy érzi, hogy a kormány azért is késlelteti a harmadik oltás engedélyezését, mert az annak a beismerése lenne, hogy a kínai oltóanyag nem úgy működött, mint ahogy azt remélték.

Korábban a kínai és az orosz vakcina miatt álltunk előrébb az oltások tekintetében, de ha kiderül, hogy ez egy kampány volt valódi megoldás helyett, az kellemetlen – zárta a gondolatait Karácsony.

atv.hu

Virológus: az AstraZenecával oltottak 15-20 százalékánál nem alakul ki védettség

 

Ajánlom

További belföldi híreink