Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-07-03 09:57:00

„Szenvedtem, de élni, túlélni vágytam” – öt évig küzdött a rákkal az LGT tagja

Solti János a mai napig nem tudja, milyen rák támadta meg a szervezetét, de mint mondja, nem is számít neki, csak az, hogy most már túl van rajta. „Kemény, hosszú küzdelem volt, senkinek nem kívánom.”

„A nyakam egyik napról a másikra bedagadt, felduzzadt, rémisztő látványt nyújtott. Azt hittem, begyulladt a mandulám, aztán csak szedtem, szedtem az antibiotikumot lelkesen, miközben kiderült, hogy súlyos daganatos betegségem van. Jött a kemoterápia, a sugárkezelés, és öt évig szenvedtem. Kimondani is rémisztő: öt éven át elviselhetetlen fájdalmaim voltak, ráadásul az arcomban egyszerűen elvékonyodott a csont, aztán – hogy a sors fokozza a gyötrelmeimet – előbb az egyik, majd a másik oldalon is eltört az állkapcsom” – nyilatkozta betegségéről a Blikknek a zenész.

Azt mondja, a világjárvány megérkezésével tudatosította magában, hogy neki „duplán vigyáznia kell.”

„Nem tagadom, a rákkal való küzdelem során sokszor volt halálfélelmem”

 – vallotta be.

Solti János azt is megjegyezte: neki jól esett, hogy „a vírus lehalkította a világot.”

„Ahogy telnek az évek, az ember úgy vonul vissza a zajtól, a ricsajtól, és leginkább csak magával, na meg a családjával foglalkozik. Hát, így voltam én is. Zenét hallgattam, dzsesszt, klasszikusokat és rockot, sokat olvastam, tévét néztem. Egyvalami hiányzott: a biliárd...” – meséli Solti.

50 éves az LGT

atv.hu 

Ajánlom

További belföldi híreink