Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-06-03 14:28:00

Mi lesz a 16 éven aluliakkal, bulizhatnak a nyáron?

Két hete a kormányfő a hagyományos pénteki rádióinterjújában jelentette be, hogy enyhítik a szabadtéri rendezvényekre vonatkozó korlátozó intézkedéseket is. Ezt követően értelmezési vita alakult ki a magyar popszakmában, hogy mit lehet és mit nem.

Horváth Máté, a Music Hungary Szövetség promóteri szakosztályának vezetője, a Dürer Kert koncertszervezője a Spirit FM Aktuál című műsorában elmondta, hogy ma már minden kérdés tisztázódott. Szerinte egyértelmű, hogy a 16 év alattiak – mivel nem rendelkeznek oltási igazolvánnyal – nem tudnak koncertekre és fesztiválokra látogatni.

Reményei szerint a magyar koncertélet teljesen helyreáll, a zenészek nagyon készülnek arra, hogy mindent bepótoljanak, de arra nem lehet számítani, hogy külföldi zenekarok és vendégek lepnék el az országot. A külföldi zenekarok elmaradásának egyik oka, hogy Európában nincs még olyan nyitás, mint Magyarországom, így jellemzően az amerikai, brit és ausztrál zenészeknek nem éri meg európai turnét szervezniük.

A 16 éven aluliak ügyével kapcsolatban ma megkérdezték Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert a kormányinfón. Arra a kérdésre, hogy a gyermeknap pozitív tapasztalatai alapján a kormány tervezi-e, hogy a 16 éven aluliak védettségi igazolvánnyal bíró felnőtt kíséretében is mehetnek-e zenés-táncos eseményekre, Gulyás azt mondta, "ez egy teljesen indokolt felvetés, úgyhogy az ehhez szükséges módosításokat el fogjuk fogadni".

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink