Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-05-13 18:47:00

Érettségiző diák: sokan covidosan mentek vizsgázni, volt, aki ott kapta el

„Sokan úgy voltak vele, hogy inkább akkor covidosan is bemennek, amire nagyon sok példa volt. Hiszen a barátnőm, aki elkapta a covidot, az érettségik előtt három hétig direkt nem ment sehova, viszont a középszintű érettségiről már a coviddal távozott, tehát valószínűleg valaki behozta az iskolában a vírust” – nyilatkozta az ATV Híradójának Csatár Eszter érettségiző diák.

A covidosan síró gyermeket egy anyának hallania kéne – mondta Becker Anna. Anna annak a végzős lánynak az édesanyja, aki négy középszintű érettségi után két emelt szintű vizsgáját koronavírus fertőzés miatt már nem tudta letenni. Ezzel az érvényes érettségitől, és az egyetemi felvételitől is elesett.

Érettségi pótnapot kapnak a vizsga ideje alatt karanténba kerülő diákok

 

A lány barátnője már petíciót is indított, hogy a karanténba került érettségizők pótnapon vizsgázhassanak. 


Eszter szerint az eset nem egyedi, sok diák inkább tesztelni sem ment el, nehogy egy évet kelljen halasztaniuk.

„Sokan úgy voltak vele, hogy inkább akkor covidosan is bemennek, amire nagyon sok példa volt. Hiszen a barátnőm, aki elkapta a covidot, az érettségik előtt három hétig direkt nem ment sehova, viszont a középszintű érettségiről már a coviddal távozott, tehát valószínűleg valaki behozta az iskolában a vírust” –nyilatkozta híradónknak Csatár Eszter érettségiző diák.

Az ADOM Diákmozgalom már januárban felhívta erre a problémára a figyelmet.

„Csak azért, mert megbetegedtek koronavírusban és becsületesen otthon maradtak, igyekeztek senkit sem megfertőződni, emiatt részesültek diszkriminációban? Konkrétan lemaradtak a saját érettségijükről. Mi ezt egy felháborító dolognak tartjuk!” – jelentette ki Schermann Fruzsina, az Adom diákmozgalom szóvivője.

Korábban Maruzsa Zoltán is azt mondta: azoknak, akik elkapják a vírust, októberben lesz pótérettségi.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink