Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-05-04 15:13:00

A Fidesz szerint nem tartozik a Nemzetbiztonsági bizottság illetékességi körébe a Fudan Egyetem

Ellenzéki képviselők többek között a Fudan Egyetemről és a Dunaferr-ügyről kérdezték volna Palkovics László minisztert, de sem a tárcavezető, sem a kormánypárti képviselők nem vettek részt az ülésen. A Fidesz-frakció sajtóosztálya az ATV Híradójának megkeresésére azt közölte: a Fudan Egyetem nem tartozik a Nemzetbiztonsági bizottság illetékességi körébe.

Stummer János, a bizottság jobbikos elnöke sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy "nem hagynak nyugtot" a kormánypárti képviselőknek és a kormánynak, mert továbbra is azt gondolják, hogy ezek az ügyek a Nemzetbiztonsági bizottság asztalára tartoznak. Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője konkrét kérdéssel is készült az ülésre, ami arról szól, hogy a hitelszerződésbe, amit Magyarország kötni fog azért, hogy a Fudan Egyetem létrejöhessen, lesz-e stabilitási záradék.

A Fidesz-frakció sajtóosztálya az ATV Híradójának kérdésére úgy reagált: "sem a baloldal által privatizált Dunaferr tulajdonosok közötti vitája, sem a Fudan Egyetem nem tartozik a Nemzetbiztonsági bizottság illetékességi körébe, nem fogjuk hagyni, hogy a baloldal politikai provokációkhoz használja fel a testületet".

Nem mentek el a kormánypártok a Nemzetbiztonsági Bizottság ülésére

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink