Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-04-08 10:31:00

Megvan, mennyien lehetnek majd egyszerre a hazai Eb-meccseken

Április 17-ig elemzi ki az UEFA a jelentkező városok listáját, utána hozza meg a végső döntést.

Ahogy mi is megírtuk, csak az a város rendezhet eb-meccset idén nyáron, ahol biztosítani tudják a nézők fogadását. 

Egyelőre London, Glasgow, Dublin, Amszterdam, Koppenhága, Szentpétervár, Bilbao, München, Budapest, Baku, Róma és Bukarest a tizenkét rendező helyszín, de könnyen lehet, hogy ez a lista még szűkül, ugyanis több rendező már most kijelentette, nem tud majd nézőket fogadni – számolt be a Blikk.

Itthon viszont biztosan lesznek majd mérkőzések, hiszen az MLSZ megerősítette, hogy a Puskás Aréna kész lesz majd fogadni a szurkolókat. A lap információi szerint

a 68 ezer férőhelyes stadionba kürölbelül 15 ezren lehetnek majd egyszerre, és mindenkinek rendelkeznie kell majd oltással.

Londonban is lesz néző. A Wembley hét meccset rendez majd, és a jelenlegi szabályozás szerint május közepétől legfeljebb tízezer, június 21-től korlátlan számú drukker lehet. 

A koppenhágai Parken Stadion is tudja vállalni a drukkerek fogadását, és a szentpétervári, 68 ezer nézőt befogadó Kresztovszkij Stadion is legalább félig megtelhet. 

Dublinban és Bilbaoban viszont egyre nagyobb az aggodalom, lehetséges, hogy e két város lemondani kényszerül a meccsek rendezéséről.

Rajtuk kívül München, Róma és Baku még a kérdéses a listán, Amszterdam és Bukarest már vállalta a nézők beengedését.

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink