Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-04-08 10:51:00

Magyarok is bekerülhetnek az Európai Filmakadémia zsűrijébe

A Nemzeti Filmintézet az Európai Filmakadémia (EFA) kezdeményezésére április 13-ig várja 12-14 éves fiatalok jelentkezését, akik a három jelölt film megtekintése után eldönthetik, ki kapja a 2021-es Fiatalok Közönségdíját.

A Fiatalok Közönségdíja program idén rendhagyó módon online lesz, 38 országból csatlakozhatnak résztvevők a szemléhez, ahol kiválaszthatják Európa legjobb filmjét április 24-én – számolt be az Origo.

A jelöltek 2021-ben a Pinocchio című olasz-francia film, Matteo Garrone rendezésében, az Át a határon norvég háborús filmdráma és az ír-luxemburgi készítésű Wolfwalkers című animációs mű.

A jelölteket idén is kétlépcsős eljárásban választották ki: először egy nemzetközi bizottság jelölt 8 filmet a legfrissebb európai termésből. A második lépésben a 13–14 éves, Fiatalok Közönségdíja program egykori résztvevőiből álló zsűri: egy olasz, egy horvát, egy brit, egy lengyel és egy görög kamasz választotta ki a végső versenybe kerülő hármat.

A Nemzeti Filmintézet 2013-ban azzal a céllal csatlakozott az Európai Filmakadémia Fiatalok Közönségdíja programhoz, hogy népszerűsítse a közös mozizást és elősegítse a hazai fiatalok értő, tudatos és nyitott filmfogyasztóvá válását.

Kizlinger Lilla a legjobb mellékszereplőnek járó díját nyerte 71. Berlini Filmfesztiválon

atv.hu 

Ajánlom

További belföldi híreink