Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-04-01 19:27:00

Kettős érzés van a szülőkben az iskolák nyitásával kapcsolatban

A kormány nagy újranyitási tervének fontos lépéseként a következő két hétben az összes pedagógust beoltják, akik kérték a vakcinát. Az ATV híradójának értesülései szerint azonban a szülők és pedagógusok nagy része ellenzi az iskolák újbóli megnyitását az idei tanévre.

Az általánosnak mondható vélekedés alapja, hogy hiába kezdték meg a tanárok beoltását, a védettségük csak május végére alakulhat ki.

Az ATV híradója által megkérdezett szabolcsi háziorvos is így gondolja. Szerinte hiába kapják meg az első oltást a tanárok, ettől még nem alakul ki a teljes védettségük.
Arról nem is beszélve, hogy nem tudják az egész pedagógus társadalmat egy napon belül beoltani, lesz olyan is, aki nem sokkal a nyitás előtt jut majd csak a vakcinához.

 „Nyilvánvaló, hogy a 90-95 százalékos védettség eléréséhez napoknak kell eltelni az első dózis után. Véleményem szerint azonban az lenne az üdvös, ha a másodikon is túl lenne a pedagógus, ez esetben április 19. helyett mindenképpen május vége kellene, hogy legyen a határidő” – nyilatkozta Bélteki Béla háziorvos.

A szülőkben kettős érzés van ezzel kapcsolatban, kevesen tudnak már otthon maradni gyerekeikkel mert elfogyott a szabadságuk és a jelenléti oktatást is fontosnak tartják, azonban féltik is gyermekeiket egy esetleges fertőzéstől.

„Az alsó tagozatos pici gyerekeknek szükségük lenne a tanári irányításra, nem tudom mi lenne a jó megoldás, bár én azt gondolom az április 19-i nyitás korai" - nyilatkozta a híradónak Vajkó Vanda pedagógus.

Azok a pedagógusok, akik már korábban regisztráltak, még a héten megkaphatják az oltást, de akik az elmúlt napokban azokat valószínűleg csak a jövő hét folyamán kezdik majd oltani.

Csütörtökön kezdődik a pedagógusok oltása, Pfizert kapnak

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink