Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-03-26 09:21:00

Karácsony Gergely: járvány idején irodaházra cserélné az egyik fővárosi kórházat a kormány

Karácsony Gergely szerint a főváros január óta hiába igyekezett meggyőzni a kormányt az intézmény fontosságáról.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő egyoldalúan felmondta a bérleti szerződést a Fővárosi Önkormányzattal arra a XIII. kerületi Szabolcs utcai ingatlanra (amelyben jelenleg a hajléktalan embereket ellátó kórházat működteti a főváros) azért, hogy kórház helyére „központi költségvetési szervet” költöztessenek – derül ki Karácsony Gergely Facebook-bejegyzéséből.

A Fővárosi Önkormányzat által önként vállalt feladatként működtetett intézményben az orvosok és ápolók 50 férőhelyen krónikus belgyógyászatot, 23 férőhelyen ápolási osztályt, 18 férőhelyen pedig a 24 órás háziorvosi szolgálathoz kapcsolódó lábadozót működtetnek, és éjszakai szálláslehetőséget is biztosítanak. De a kórház működése nagymértékben járult hozzá ahhoz is, hogy a hajléktalan emberek körében a koronavírus-járvány első és második hullámában nem alakult ki gócpont, és a harmadik hullámban is jelentős mértékben segíti a kórházi kapacitások fenntartását – hívta fel a figyelmet a főpolgármester, aki szerint ilyen kórházi ápolásra más ingatlanuk nem alkalmas, és a kormány sem tudott csereingatlant felajánlani, mégis ragaszkodnak az irodaberuházásukhoz.

A bejegyzés szerint a főváros január óta sikertelenül igyekezett meggyőzni a kormányt a kórház fontosságáról. Karácsony Gergely az ígéri: a járvány lecsengése után a Fővárosi Önkormányzat kész tárgyalni arról, hogy a hajléktalan kórháznak máshol találjunk méltó elhelyezést, járványidőszakban azonban ez kivitelezhetetlen.

Van-e bárki, aki szerint a tomboló járvány idején kórházat kell bezárni, hogy a helyén irodaház legyen? Bármennyire is...

Posted by Karácsony Gergely on Friday, 26 March 2021
Maradtak vitás kérdések a főváros és a kormány között

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink