Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-03-22 21:14:00

Több száz BKV-dolgozó van karanténban

A cég a Blikknek azt is elárulta: az elmúlt hetek során több kollégájukat is elvesztették.

Meghaladta a 400-at a karanténban lévő munkavállalók száma, az elmúlt hetek során pedig több kollégájukat is elvesztették – közölte a Blikkel a BKV. Gulyás Attila, metrós szakszervezeti vezető a lapnak azt mondta: sokan tudnak legalább tíz halálos áldozatról.

A társaság hangsúlyozza: naponta fertőtlenítik a járműveket, illetve lekordonozták az első üléssorokat is, ugyanakkor a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület elnöke szerint ez kevés, a járművezetők ugyanis – véleménye szerint – a nem itt, hanem a végállomásokon, a tartózkodóépületekben kapják el, adják át egymásnak a vírust.

A Blikk azt is írja: nevük elhallgatását kérő BKV-dolgozóktól arról értesültek, hogy a munkavállalók utoljára januárban kaptak két fekete BKV-s maszkot, illetve októberben és márciusban egydecis kézi fertőtlenítőt.

A BKV egyébként a körülmények javítása érdekében felmérést készített – elsősorban a forgalomirányítást végző dolgozók között –, aminek eredményeként az elmúlt héten kollégáink közül összesen 138 főt oltottak be a Szent Imre Kórházban.

A Blikk úgy tudja, a kisebb létszámban irodistákat, forgalomirányítókat és ellenőröket foglalkoztató BKK-nál tegnap 77-en voltak koronavírusosak, 82-en meggyógyultak, 2-en meghaltak, 45-en karanténban vannak.

A lap szerint egyébként a Volán dolgozói között is terjed a vírus. Információik szerint az érdi volánbuszos kirendeltségnél 30-an vannak karanténban, a népligeti Volánbusznál 50 kollégáról beszélnek, a Budán dolgozó kék színű volánbuszos csapatnál 30 dolgozó érintett. A Blikknek a cég sajtóosztálya annyit elismert, hogy a harmadik hullámban náluk is emelkedik a megbetegedések és a hatósági karanténba kerülők száma.

Továbbra sincs megállapodás a dolgozók béremeléséről - Sztrájk jöhet a BKV-nál

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink