Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-03-22 18:50:00

Egyre több a beteg Baranyában, sorra alakítják ki a koronavírus-részlegeket az egészségügyi intézményekben

Az ATV Híradó értesülései szerint olyan magas a Baranya megyében megfertőződő betegek száma, hogy folyamatosan kell kialakítani újabb és újabb koronavírus-részlegeket az egészségügyi intézményekben. Híradónk úgy tudja, hogy az Pécsi Tudományegyetem négyszázágyas klinikáján a 4-5. emeleti műtőket is koronavírusos betegek kezelésére alkalmas intenzív osztállyá alakították át. A sebészek és az érsebészek a szívcentrumba járnak hetente kétszer műteni.

A Pécsi Koronavírus Központ infektológiai részlegének vezetője egy hete nyilatkozott híradónknak. Péterfi Zoltán akkor azt mondta, hogy egyre több, más betegséggel nem rendelkező fiatal kerül be hozzájuk súlyos szövődményekkel és tünetekkel. Elmondása szerint a betegek 58 százaléka 60 év alatti, és ugyanez az arány vonatkozik az intenzíven ellátottakra is. „Ez az arány korábban a 25 százalék volt” – idézte fel.

Híradónk most próbált az egyetemtől újabb információt szerezni, de ezúttal senki nem kívánt nyilatkozni. A stáb értesülései szerint azonban egyre nagyobb a teher a klinika dolgozóin, mivel több közeli kórházban már megtelt minden ágy. Ez is azt erősíti, hogy a pécsi klinikán szükségessé vált újabb részlegek kialakítása.

Az ATV Híradója úgy tudja, hogy Baranya megyében már annyira rossz a helyzet, hogy a Pécsi Tudományegyetem négyszázágyas klinikai központjának 4-5. emeleti műtőjét már intenzív osztállyá alakították át. A sebészek és az érsebészek a szívcentrumba járnak hetente kétszer műteni.

Híradónk információi szerint a legnagyobb gondot a helyhiány mellett a dolgozók leterheltsége okozza, ezért egyre több olyan munkatársat hívnak be az úgynevezett sárga és vörös vonal mögötti betegek ellátására, akik korábban ezeken a részlegeken nem dolgoztak.

Híradónk kereste az Emberi Erőforrások Minisztériumát is, de a cikk megjelenéséig nem érkezett válasz a kérdésekre.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink