Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-03-08 20:00:00

Főpolgármester-helyettes: olyan sok a beteg, hogy nem biztos, hogy holnap is járni fog a metró

Tüttő Kata szerint annyira sok a beteg a 2-es metró vonalán dolgozók között, hogy ha még kettő ember megbetegszik, akkor lehet, hogy le kell állítani a metrót. A főpolgármester-helyettes szerint a hulladékszállítás és a takarítás is veszélyben van.

"Az első és a második hullámban a közszolgáltatások nem voltak veszélyben, de ma ott tartunk, hogy annyira sok a beteg a BKV-nál, metróforgalom-irányításban, villamosvezetők, buszvezetőknél, hogy nem biztos, hogy holnap is fog már járni a metró" – jelentette ki az ATV A nap híre című műsorában Tüttő Kata.

„Ha kidőlnek azok az emberek, akik a metrót irányítják, nem tudjuk őket máshogy pótolni. Konkrétan ott tartunk, hogy annyira sok a beteg a 2-es metró vonalán, ha még kettő ember megbetegszik, akkor lehet, hogy le kell állítani a metrót”

 – fogalmazott. Ebben az esetben busszal kellene pótolni a metrót, viszont a buszvezetők között is sok a fertőzött.

A főpolgármester-helyettes mint mondta, folyamatosan kérték és jelezték, hogy a közszolgálatot biztosítók kapjanak védőoltást. A Fővárosi Önkormányzat azt is felajánlotta, hogy megszervezik az oltást. Jelezték, hogy a cégeik, a csatornázási művek, a FKF, a BKV képes arra, hogy beoltsa a dolgozóit. Tüttő azt is elárulta: a betegek száma miatt az FKF-nél be kellett zárniuk egy telephelyet.

„Veszélyben van a hulladékszállítás, a takarítás és a közösségi közlekedés” – jelentette ki.

A nap híre Krug Emíliával - 2021.03.08.

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink