Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-03-05 16:14:00

Megjöttek az SMS-ek, mégsem kell hétvégén oltásra menni

"Az Ön oltására egy későbbi időpontban, de rövidesen sor kerül. Kérjük, hogy a csütörtökön SMS-ben kapott meghívóját vegye tárgytalannak. Az esetéleges kellemetlenségekért elnézést kérünk. Üdvözlettel: Vakcinainfo" - áll a szövegben.

A hvg.hu egyik olvasója mutatta meg az üzenetét, amiben a Vakcinainfo lemondja a hétvégére tervezett oltást az AstraZenecával, technikai problémák miatt

Az üzenet pontos időpontot nem ígér, csak annyit, hogy a most elmaradt oltásra hamarosan sort kerítenek, és elnézést kérnek a kellemetlenségért.

Az eredeti terv szerint a hétvégén 74 ezer embert oltottak volna be az oxfordi AstraZeneca-vakcinával, a héten többször is hangoztatta az operatív törzs, hogy ekkora oltási kampány még soha nem volt az országban. A behívó sms-ek csütörtökön mentek ki, de mint kiderült, olyan embereknek is, akiket nemrég oltottak be, vagy egész máshol laknak, mint a számukra kijelölt helyszín.

Orbán Viktor már a péntek reggeli rádióinterjúban is elmondta, gondok vannak az adatokkal, ezért rövid időre leállították az oltások szervezését. Dr. György István államtitkár, az oltási munkacsoport vezetője jelentette be, hogy ez azt jelenti, elmarad a 74 ezer ember beoltása.

Ilyen lesz hétfőtől a bezárt életünk

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink