Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-03-04 21:06:00

Komáromi Zoltán: jelenleg meg vannak félemlítve az egészségügyi dolgozók

Hétvégén kezdik a tömeges oltásokat, közben az egészségügyi jogviszonyról szóló szerződéseket 5000-en nem írták alá. Komáromi Zoltán arra a kérdésre, hogy konkrét osztályok váltak működésképtelenné úgy reagált, hogy a nyilatkozati stop miatt csak félve elmondott telefonbeszélgetésekből tudják összerakni a mozaikot, de ez félelmetes képet mutat.

Annyira leterheltek a belgyógyászati osztályok Pest megyében és az agglomerációban, hogy az országos tiszti főorvos átmenetileg felfüggesztette az ilyen osztályokkal rendelkező kórházak területi ellátási kötelezettségét. Az intézkedés visszavonásáig 15 kórház köteles fogadni a belgyógyászati betegeket. A mentősöknek kell megtalálniuk, hol van szabad hely. Az Országos Mentőszolgálat közölte: minden esetben arra törekszenek, hogy a lehető legközelebbi intézménybe szállítsák a betegeket.​ Komáromi Zoltán, háziorvos, a DK egészségpolitikusa az Egyenes beszédben közölte, hogy az Országos Mentőszolgálat üzemelteti a központi ágynyilvántartást, ha valamelyik beteget valahova küldeni kell, akkor ők biztosan tudják, hogy az adott osztályban hány olyan profilú ágy van.

A Jahn Ferenc kórházban egy olyan profilú osztályon mondott fel 12 orvos, aki 400 ezer ember ellátásáért felelt, például gyomorvérzés esetén.  Az ő munkájukat olyan osztályok veszik át, amelyek eddig is meg voltak bízva feladatokkal, ez pedig nem szolgálja a gyógyítás javát a háziorvos szerint.

Komáromi kijelentette,

hogy nem omlott össze az egészségügy, de megroskadt vagy összeroppant. Amíg lesz Magyarországon 3 orvos, addig el tudjuk látni a betegeket, csak kicsit hosszú lesz a várólista- mondta az orvos.

Arra a kérdésre, hogy konkrét osztályok váltak működésképtelenné úgy reagált, hogy a nyilatkozati stop miatt csak félve elmondott telefonbeszélgetésekből tudják összerakni a mozaikot, de ez félelmetes.

Abban a pillanatban, hogy elégedetlenek lesznek a dolgozók és mernek adatokat eljuttatni, tisztább képet kapnak, de szerinte jelenleg mindenki meg van félemlítve.

Kapott 120 kínai ampullát- végigkérdezte a betegeket, hogy kérik vagy sem, de megzsarolva érzik magukat. 60 beteged tudott beoltani nyugati vakcinával és 175-öt kellene kínaival beoltani ahhoz, hogy kapjon újabb adag vakcinát. Biztos abban, hogy több százezer nyugati vakcina ül valahol.

Komáromi szerint sokkal hamarabb kellett volna a szigorításokat bevezetni, ezek már nem fognak meg semmit, ehhez szűrni is kellene.

Egyre nagyobb nyomás alatt van az egészségügy

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink