Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-03-02 17:22:00

"Nagyon tetszik, hogy egy ex-náci kommunistáz le engem"

Átülés az asztal másik oldalára, kommunistázás, nácizás - minden volt a kispártok vitájában az ATV Csattban.

Először ültek le a nyilvánosság előtt a 2022-es választásokon indulni szándékozó kispártok vezetői. Szanyi Tibor, az ISZOMM miniszterelnök-jelöltje, Volner János, a Volner Párt elnöke, Bencsik János a bejegyzés alatt álló Polgári Válasz Párt alapítója és Szabó Szabolcs független parlamenti képviselő (aki a Momentum színeiben indulna 2022-ben Csepelen) az ATV Csatt című műsorában ültek egy asztalhoz.
 
Már a műsor elején összezörrentek a politikusok, amikor Bencsik átült Volner mellől az asztal másik oldalára Szanyi mellé mondván, a Volner Párt elnöke az egyedüli kormánypárti jelölt az asztalnál. Kijelentését a választójogi törvény fideszes módosítójánál is szigorúbb, Volner által jegyzett változatával indokolta (melyet végül el is fogadott a kormánytöbbség), ám ez Volner János szerint nem a Fidesz, hanem csak a kamupártok hatékonyabb kiszűrése érdekében született. A pártelnök egyúttal kijelentette: ő nem fideszes, továbbra azt képviseli, amit 10 éve is képviselt.
 

Bencsik egyébként lekommunistázta Szanyi Tibort, és le neoliberálisozta Szabó Szabolcsot, miközben átült az asztal másik oldalára. Minderre Szanyi úgy válaszolt: lehet egymást címkézni, neki nagyon tetszik, hogy egy egykori náci egy kommunistához dörgölőzik,

majd hozzátette: pártjával egy modern szocialista programot szeretnének megvalósítani a bérek valódi igazságossá tételével.
 
A 2022-ben a Momentum támogatásával indulni készülő Szabó Szabolcs Pedig többek között arról beszélt a műsorban: az ellenzéknek az előválasztás a legigazságosabb és leghatékonyabb eszköze arra, hogy a Fidesz legesélyesebb kihívóját megtalálja a 106 körzetben. Az együttműködő pártok eközben azt a programot is leteszik majd az asztalra, amely egy igazságosabb társadalmi, adópolitikai rendszert  eredményezhet a választáson történő győzelmük esetén - jelentette ki a Csattban Szabó.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink