Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-02-28 16:01:00

Kilép a Fidesz a Néppárt frakciójából, ha elfogadják az ominózus módosítást

"Orbán Viktor miniszterelnök úr levelet írt Manfred Webernek, az Európai Néppárt frakcióvezetőjének, melyben jelezte, hogy a tervezett alapszabály-módosítás elfogadása esetén a Fidesz kilép a néppárti frakcióból" - posztolta Novák Katalin.

Kilép a Fidesz a Néppárt frakciójából, ha elfogadják az ominózus módosítást

Elfogadhatatlan, hogy mialatt egész Európa élet-halál harcot vív a koronavírus ellen, amikor naponta ezrek halnak meg a kontinensen, a brüsszeli buborékban az Európai Néppárt képviselőcsoportja azon dolgozik, hogyan tudná a Fideszt kizárni soraiból. Mivel a jelenleg hatályos szabályok mellett nem tudták keresztülvinni a kizárásunkat, most a szabályokat akarják megváltoztatni, visszamenőleges hatállyal - írja Facebook oldalán Novák Katalin, aki korábban az atv.hunak a néppárti frakció tervezett alapszabály-módosításáról azt nyilatkozta: "a titokban előkészített néppárti alapszabály-módosításban számos abszurdum van. Mi eddig is nyílt sisakkal beszéltünk azokkal, akik elvileg politikai szövetségeseink lennének, ezután is így fogunk. Az EPP-t rossz irányba viszi a jelenlegi vezetés"

Most a családügyi miniszter, aki a Fidesz külkapcsolatokért is felelős alelnöke, a Facebook-oldalán posztolta: „Érdekes, hogy magukon nem kérik számon a jogelveket, a visszamenőleges hatály tilalmát. Mindez számunkra elfogadhatatlan, ezért ma Orbán Viktor miniszterelnök úr levelet írt Manfred Webernek, az Európai Néppárt frakcióvezetőjének, melyben jelezte, hogy a tervezett alapszabály-módosítás elfogadása esetén a Fidesz kilép a néppárti frakcióból. A Néppárt lakosságarányosan legerősebb pártjaként nem nézzük tétlenül, ahogy a jobbközép tönkreteszi önmagát" - írta Novák Katalin, aki Orbán Viktor angol nyelvű levelét is posztolta.

Ajánlom

További belföldi híreink