Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-02-28 05:10:00

A sok fertőzött miatt az ország egyre több iskolájában állnak át digitális oktatásra

Az ország egyre több iskolájában állnak át digitális oktatásra a sok fertőzött miatt. Van, ahol csak osztályokat küldtek haza, máshol egész intézmények kénytelenek felfüggeszteni a jelenléti oktatást.

A Baranya megyei Mázaszászvár iskolája egyike azoknak, ahol hétfőn nem lesz tanítás, mert a járvány miatt itt is a digitális oktatásra álltak át. Pécsen a múlt héten már négy intézményben találtak koronavírus fertőzött dolgozót. Három óvodában illetve egy bölcsődében 1-1 dolgozó tesztje lett pozitív.

"Az ő közvetlen munkatársaik, a négy intézményben összesen megközelítőleg 10 fő aki hatósági karanténba került, illetve az óvodai csoportokban három csoportban csaknem negyven gyermek, valamint egy bölcsődében két csoportban további 18 gyermek az, aki hatósági megfigyelés alá került." - mondta Marton Ferenc, a Pécsi Önkormányzat sajtóreferense.

A városban több iskolában is találtak fertőzött munkatársakat. A PDSZ választmányi tagja szerint, a kormánynak komolyan kellene venni a követelésüket, melyben azt kérik, hogy zárják be az oktatási intézményeket az országban.

"Ha nem, akkor sajnos a tragédia felé haladunk tovább. Egyre többen lesznek fertőzöttek." - véli Nagy Erzsébet, PDSZ.

Közben egyre több helyről lehet hallani, hogy már a gyerekek között is terjed a fertőzés.

A PDSZ közben saját felmérést végez az oktatási intézmények oltási hajlandóságáról. Az adataik azt mutatják, hogy a többség beoltatná magát, de sokan kötötték ki, hogy csak a három nyugati vakcinát engednék maguknak beadni.

Ajánlom

További belföldi híreink