Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-02-26 12:40:00

DK: nehéz olyan mondatot találni a miniszterelnök ma reggeli rádióinterjújában, amely ne lenne hazugság

A párt szerint "be kellene fejezni a hazudozást, és behozni a magyaroknak járó uniós vakcinákat".

A DK közleményében azt írja: nehéz olyan mondatot találni a miniszterelnök ma reggeli rádióinterjújában, amely ne lenne hazugság. Orbán Viktor egyrészt ismét azt mondta, hogy "a magyar baloldal oltásellenes, valahogy le akarják beszélni az embereket az oltásról", holott ez a párt szerint nyilvánvaló hazugság.

"A DK oltáspárti közösség és támogat minden, az Európai Gyógyszerhatóság által engedélyezett vakcinát, igaz, az engedélyezetlen oltásokkal való tömeges emberkísérleteket valóban nem támogatjuk, ahogy az EU többi 26 tagállama sem. A miniszterelnök azt a hazugságát is megismételte, hogy 'ha nem lenne itt a kínai és az orosz vakcina, akkor nagy bajban lennénk, az unió által rendelt vakcinák nem érkeznek'. Holott éppen tegnap derült ki, hogy maga a magyar kormány nem hívta le a hazánknak járó uniós vakcinakeretet, tehát éppen Orbán Viktor intézte úgy, hogy ne legyen elég uniós vakcina" - fogalmaznak.

A DK azt írja, a magyaroknak is jár, hogy bevizsgált, engedélyezett és biztonságos vakcinához jussanak, mint bármely más európai polgár. "Még akkor is, ha Orbán Viktornak láthatóan a magyar emberek egészségénél és életénél is fontosabb a hatalom és az, hogy teli szájjal tudjon brüsszelezni" - zárják közleményüket.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink