Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-02-24 20:55:00

Komáromi már oltott kínai vakcinával, és elmondta a tapasztalatait

Az ATV Egyenes beszéd című műsorában beszélt a DK egészségpolitikusa, hogyan zajlott a rendelőjében az oltás. Összesen százhuszonöt pácienst keresett fel, amiből huszonketten jeleztek vissza. Nehezen talált jelentkezőket.

Komáromi Zoltán háziorvos a stúdióba is elhozta a Sinopharm dobozát, sőt, a betegtájékoztatót is kihúzta, ami kínaiul van. Komáromi részlezte, hogy elvileg át kéne adnia a betegtájékoztatót a hozzá érkezőknek, és alá kéne íratnia velük egy dokumentumot, hogy azt megértették, és a kérdéseiket fel tudták tenni.

“Kutyaszorítóba kerültem” - mondta a helyzetről a háziorvos. Oltana és olt is, miközben úgy látja, nincs megfelelő tájékoztatás. Összetákoltnak nevezte az OGYÉI-nál fellelhető ismertetést. Megjegyezte azt is, hogy a Pfizernek például van magyar leírása.

Komáromi Zoltán tíz éve gyűjti a betegei emailcímeit, és így is kereste fel őket a kínai vakcinával kapcsolatban.

Összesen százhuszonöt levelet küldött ki, és mindenkinek csatolta a huszonegy oldalas doksit és a hozzájáruló nyilatkozatot is, hogy mindenki idejében tájékozódhasson, beadatja-e a vakcinát, vagy sem.

Elkezdtek oltani a kínai vakcinával is

 

A százhuszonöt megkeresett páciensből huszonketten jeleztek vissza, és eddig hetet sikerült beoltani. Ez az arány pedig nagyjából megegyezik annak a budapesti háziorvos körzetével, ahol százhatvannyolc beteget kellett felhívni, hogy találjanak ötvenötöt.

Komáromi Zoltán azt szintén kifogásolja, hogy benne van a tájékoztatóban, hogy alig vizsgálták a hatvan év felettieknél az oltóanyagot, mégis velük kezdik az oltást. Ráadásul nem elég arról információ, hogy nincs igazán mellékhatás, hanem az is lényeges, hogy elég ellenanyagot termel-e a beoltott személy szervezete a vakcina után. Illetve azt se tudjuk, hogy a nyugati országok elfogadják-e majd a Sinopharmmal oltott magyarok védettségét, ha bevezetik ezt a rendszert, és beengedik-e a határon a kínai vakcinát kapottakat. Komáromi szerint ezeket mind előre kellett volna tisztázni.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink