Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-02-25 04:40:00

"Keresem, kutatom egykori önmagam" - sokszor csak zsíros kenyeret vacsorázik a legendás magyar fociedző

Kiss László edzősködött itthon többek között Pécsen és a Fradinál, vállalt munkát külföldön, például a Maldív-szigeteken, Kanadában, most kevéske nyugdíjból él, egyedül, elzárkózva mindentől és mindenkitől.

"Nagyjából a világjárvány kitöréséig elkényeztetett az élet. Kaptam a sorstól csodálatos másfél évet Ausztriában egy kiscsapatnál, és ott minden pillanatát élveztem a munkának" – mondta a Blikknek Kiss László, a legendás mini Menotti. "Az volt a dolgom, hogy tehetségeket fedezzek fel. Aztán kitört a világjárvány, elköszöntek tőlem, és azóta a budafoki panelház kilencedik emeletén nézek ki az ablakon, és keresem, kutatom egykori önmagam, és azt kérdezem, mi a bűnöm, mi az, ami miatt sehová sem kellek?" - fogalmazott.

"Én soha nem tudtam bratyizni, jópofizni. Azt mondták nekem, bundázzunk, mert akkor bennmarad a csapatom. Én meg azt feleltem, játsszunk, mert ezt a sportágat ezért találták ki. Katasztrofális helyzetben vagyok, és ezt nem panaszképpen mondom, csupán érzékeltetni szeretném, hogy a becsületesség, a sportág iránti alázat, a szókimondás hová vezet. A nyugdíjam nem éri el a százezer forintot sem. Korábban keresett pénzemet már réges-rég feléltem. Sokszor zsíros kenyeret vacsorázom, és nem sajnáltatni akarom magam, csak felhívni a közvélemény, a világ figyelmét arra, hogy bárki ilyen helyzetbe kerülhet ma Magyarországon" - mondta.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink