Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-02-22 18:36:00

Báron György: valamilyen diplomát biztos, hogy fognak adni a Freeszfe-n

Újabb 26 oktató mondott fel a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, illetve megszüntették tagságukat az egyetem Doktori Tanácsában. A távozó tanárok a tervek szerint márciustól folytatják a közös munkát a hallgatókkal a Freeszfe Egyesületben, ezt Báron György mondta az ATV Híradónak.

Bagossy László, Báron György, Csató Kata, Németh Gábor, Upor László velük már biztosan nem találkoznak a Színház-és Filmművészeti Egyetem hallgatói az intézmény falain belül. Huszonhat oktató mondott fel, derült ki a közleményükből.

Az ATV Híradó kereste a Színház-és Filmművészeti Egyetem vezetőségét, ám nem reagáltak levélre, az intézmény oldalán viszont az áll: Most hétfőn zökkenőmentesen elindult az oktatás annak ellenére, hogy több oktató előző nap este eljuttatta rendkívüli felmondását az Egyetem vezetőihez.

Az ATV Híradónak Báron György azt mondta azért most döntöttek így, mert most lett vége a félévnek, a közös munkát viszont szeretnék folytatni a Freeszfe Egyesületben, terveik szerint már márciustól.

„Előbb utóbb közzé fogjuk tenni mindazoknak a filmeseknek, és színházi szakembereknek a - filmesek listáját ismerem-, akik jelentkeztek. Nem mi kértük fel őket, hanem egyszerűen jelentkeztek, hogy a Freeszfe-n bármilyen oktatás elindul Magyarországon, akkor ők boldogan csatlakoznának hozzánk” – fogalmazott Báron György.

Azt is elmondta, ez most még nem egy akkreditált iskola lesz. Szerinte valamilyen diplomát biztos, hogy fognak adni, csak ez nem egy akkreditált egyetemi diploma lesz, „hanem valamilyen iskolának, művészeti iskolának az igazolása lesz, és annyit fog érni amennyit ennek az iskolának a színvonala, és oktatói gárdája ért és remélhetőleg ez nagyon magas lesz” – hangsúlyozta.

A Színház-és Filmművészeti Egyetem viszont ad diplomát, és Vidnyánszky Attila szerint azt sokan szeretnének szerezni. A Magyar Nemzetnek azt mondta: A felvételi vizsga jelentkezési díját befizetők számát tudjuk, ez közel 1200 fő, azaz majd hetvenfővel, öt százalékkal több a tavalyi adatnál.

A hivatalos adatok viszont cáfolják a kuratórium elnökének szavait. Vilmos Noémi, az SZFE egyik  hallgatója szerint „a felvi.hu adatai szerint 1390-en jelentkeztek a tavalyi évben és ebből 82 felvett fő származott, az előtte való évben 2035-en jelentkeztek tehát hogy ezek a számszerű adatok, most ahány szakkal ők indítják el a körülményekhez képest a lehető legtöbb szakkal így ez kétszáz fölött van a létszám, amit várhatóan fel fognak venni.” Ez mint mondja egy ötszörös túljelentkezést jelent a 16-szorossal szemben.

Újabb 26 oktató mondott fel a Színház- és Filmművészeti Egyetemen

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink