Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-02-19 11:21:00

Elképzelhető, hogy meg kell ismételni az MSZP tisztújító kongresszusát

A Fővárosi Törvényszék befogadta a Pest megyei MSZP két perindítványát is.

A Fővárosi Törvényszék befogadta a Pest megyei MSZP perindítványát, így már nyáron eldőlhet, hogy szabályosan tartották-e meg a szocialisták a tavalyi tisztújító kongresszust, ahol Tóth Bertalant és Kunhalmi Ágnest választották meg társelnököknek – értesült a Magyar Nemzet.

A kongresszus előtt ugyanis feloszlatták a Pest megyei szervezetet, amit a szervezet maga jogellenesnek tart, ezért fordult bírósághoz. Kovács Barnabás, a szervezet korábbi elnöke szerint befogadták azt az indítványukat is, amelyben azt kérték, hogy a bíróság mondja ki, a kongresszus előtt jogellenesen oszlatták fel a párt Pest megyei szervezeteit.

Kovács a lappal közölte: amennyiben a bíróság kimondja, hogy szabálytalan volt a tavalyi tisztújító kongresszus, úgy azt meg kell majd ismételni.

Molnár Zsolt szocialista parlamenti képviselő az ATV-ben még a kongresszus előtt úgy fogalmazott, hogy gazdálkodás, a pénzügy, a tagnyilvántartás, és a helyi tisztújítás menetében történt szabálytalanságokkal indokolták a megyei szervezet felfüggesztését. Az elnökségért induló Mesterházy Attila szintén az ATV-ben pedig úgy reagált a történtekre, hogy személyes ügyről lehet szó, mert nagyrészt az ő támogatóit, barátait és szövetségeseit távolították el, ami hátrányt fog jelenti számára a tisztújító kongresszuson.

atv.hu/hvg.hu

Ajánlom

További belföldi híreink