Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-02-19 16:38:00

A jövő héttől már olthatnak a kínai vakcinával

Az ATV Híradó birtokába került egy levél, amit a Pest Megyei Oltási Munkacsoport vezetője szignózott, és a Pest megyei háziorvosok kaptak meg csütörtökön. Február utolsó hetében eszerint a Szputnyik és Moderna vakcinákkal nem, a kínaival azonban olthatnak a szakemberek, amiből megyei szinten csaknem 28 ezer oltóanyagot kapnak majd.

Müller Cecília az operatív törzs tájékoztatóján pénteken jelentette be , hogy az NNK megvizsgálta a kínai vakcinát, az összes dokumentációját, leírását és megfelelt a független hatósági laboratórium hazai követelményeinek. Ez azt igazolja, hogy a gyártói minősítésnek megfelelt a hatóság általi vizsgálat is.

Erről tájékoztatták az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetet (OGYEI), mert Magyarországon ez a hatóság engedélyezi a vakcinák felhasználhatóságát. Ha ők is engedélyezik, akkor elkezdhetnek vele oltani hazánkban - mondta Müller.

A kínai vakcinával való oltásról szóló levél- amelyet cikkünkben változtatás nélkül közlünk- csütörtöki, azaz február 18-ai keltezésű. 

atv híradó birtokába került, kínai vakcinával való oltásról szóló levél ATV Híradó birtokába került, kínai vakcinával való oltásról szóló levél

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink