Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-02-16 16:11:00

Karácsony: a kormány elsunnyogni akarja az egyeztetéseket, nem elkezdeni

A főpolgármester pár napja figyelmeztette a miniszterelnököt, hogy az Európai Unió által Magyarországnak adott hatalmas, 7 milliárd eurós válságkezelő támogatás, az úgynevezett Helyreállítási és Rezilienciaépítési Eszköz (RRF) felhasználásáról egyeztetnie kell az önkormányzatokkal.

"Kénytelen vagyok ismét némi szövegértési segítséget adni a Miniszterelnökségnek, csak túl leszünk ezen egyszer" - írja most Karácsony Gergely Facebook-oldalán.

Szerinte állítását a Miniszterelnökség államtitkára először azzal próbálta cáfolni, hogy bemutatott egy levelet, amelyet a Budapesti Önkormányzatok Szövetsége főtitkárának küldtek.

"Kis probléma, hogy annak a hölgynek sikerült levelet küldeni, aki az előző városvezetés idején volt a szervezet főtitkára. Már jó ideje nem az. Ennek kiderítésére a Google használata is sokat segített volna, ha már magától nem tudja a kormány, hogy a szövetséget nem a főtitkár, hanem az elnök és a társelnök képviseli. Az elnök én lennék, a társelnök pedig – pár napja Kiss László óbudai polgármestert váltva – Soproni Tamás, a VI. kerület polgármestere. Ismerik a címünket, lehet nyomni az entert" - írja a főpolgármester.

Úgy látja, a kormány "elsunnyogni akarja az egyeztetéseket, nem elkezdeni". Hangsúlyozza: az Európai Uniótól kapott pénz nem a kormányé, hanem az országé, azzal nem lehet úgy bánni, "ahogyan eddig kezelték az uniós forrásokat".

A teljes bejegyzés alább olvasható.

Kénytelen vagyok ismét némi szövegértési segítséget adni a Miniszterelnökségnek, csak túl leszünk ezen egyszer. Pár...

Közzétette: Karácsony Gergely – 2021. február 16., kedd
Átnéz a kormány az önkormányzatokon?

 atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink