Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-02-12 12:37:00

Varga Judit szerint megtörtént “a lehetetlen”: a Facebook 3,8 milliárdos adót fizetett be

Miután a Facebook betartotta a magyar szabályokat - 3,8 milliárdot fizetett be a költségvetésbe reklámadó címén -, Varga Judit azt várja, hogy a többi techóriás is követi a példát.

Fontos és jó irányba tett lépés született a nagy technológiai cégekkel történő törvényes és rendezett együttműködésben.
A Facebook 3,8 milliárd forint reklámadót fizetett be a magyar költségvetésbe - posztolta Varga Judit igazságügyminiszter a Facebook oldalán.

“Sokan állították, hogy ez lehetetlen”

Ezzel szerinte eleget tett közteherviselési kötelezettségének a techóriás, ahogy teszi ezt minden Magyarországon törvényesen működő vállalat. “Ne felejtsük el, sokan azt állították, hogy ez lehetetlen, a technológiai cégek nem fogják betartani a magyar szabályokat” - írta a miniszter.

“Mostantól viszont joggal feltételezhetjük, hogy a tech cégek is a törvényes működés mellett köteleződtek el. Az Igazságügyi Minisztériumban semmi mást nem szeretnénk elérni a nagy technológiai cégekkel szemben, mint az átlátható, ellenőrizhető és törvényes működést. Semmi mást, mint ami minden cégre, nagyvállalatra vagy kisvállalkozóra is vonatkozik hazánkban. Se többet, se kevesebbet!” - fogalmaz Varga Judit, aki azt is hozzáteszi: emellett továbbra is részt vesz a kormány az Unió hasonló irányú szabályozásának az előkészítésében.

Varga Judit január végén posztolta, hogy az igazságügyi tárca tavasszal benyújtja a parlamentnek a techóriások - Facebook, Twitter és más szolgáltatók - szabályozásáról szóló törvényjavaslatát. Már önkényesen mindenki lekapcsolható az online-térből, “pékek, fodrászok, nyugdíjasok, tanárok, vállalatvezetők és állami vezetők is”, jogorvoslat nélkül - fogalmazott akkor.

De miután a Gazdasági Versenyhivatal elnökével többször is konzultált a miniszter, várható volt, hogy a véleménynyilvánítási szabadság és ahhoz kapcsolódó jogorvoslat mellett a piaci, gazdasági részre koncentrál majd a javaslat: a tisztességes versenyre és a fogyasztói jogok teljes körű érvényesülésére is.

⚠️Fontos és jó irányba tett lépés született a nagy technológiai cégekkel történő törvényes és rendezett...

Publicado por Varga Judit en Viernes, 12 de febrero de 2021
Ajánlom

További belföldi híreink