Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-02-08 20:23:00

Hamarosan kiderül, hogy a felmondott SZFE-s tanárok közül kik vesznek majd részt az új alkotóműhely munkájában

A hetedik kerületi Damjanich utcában bérelnek egy önkormányzati épületet azok a tanárok és diákok, akik hónapokig tiltakoztak a színművészeti egyetem átalakítása ellen.

Vasárnap az Ódry Színpadot búcsúztatták a Színház-és Filmművészeti Egyetem tanulói, oktatói, a művészek, és a közönség. Lázár Kati már akkor nagyon bizakodó volt. Hétfőn pedig valóban új nap virradt: egy kerülettel odébb - a hetedikben - a Damjanich utca 4. szám alatt. Egy nyitott alkotóműhelyről és kulturális központról szóló pályázattal a Várkonyi Zoltán Alapítvány elnyerte a felújított épület bérleti jogát.

Aujeszky Nóra híradónknak elmondta: a FreeSzFE szellemiségében bárki részt vehet az alkotóműhelyben. „Azok az oktatóink, akik felmondani kényszerültek, és azok is, akik továbbra is az egyetem polgárai, mivel ez egy nyitott alkotó tér” – magyarázta a lány, aki másodéves hallgatója volt a Színház-és Filmművészeti Egyetemnek, ő azonban már nem megy vissza az intézménybe. Ahogy nem megy vissza Németh Gábor az egykori rektori tanácsadó sem, akinek a második félévben már nincs órája. A volt rektori tanácsadó májustól nyugdíjba megy, de híradónknak azt mondta, a háttérből számíthatnak rá.

Híradónk Upor Lászlótól azt is megkérdezte, szerinte a FreeSzFE Egyesületből lesz-e valamikor egyetem. A volt rektorhelyettes szerint még korai erre a kérdésre választ adni, de egy szabadegyetemi koncepciót lát elképzelhetőnek, amiben olyan integrációk vannak, amelyek nem felelnek meg a korábbi kötöttségeknek.

Arra a kérdésre, hogy az elmúlt időszakban felmondott tanárok közül kik fognak az új közös munkában részt venni, még nem tudtak válaszolni, de mint mondták hamarosan ki fog derülni.

Új helyszínre költözött a FREESZFE egyesület

 

atv.hu 

Ajánlom

További belföldi híreink